Ας αποδείξουμε κάτι ουσιαστικό, όχι την ανεπάρκειά μας!

0
Δημήτρης Παπανικολάου
11/09/2014 • 07:51
Ας αποδείξουμε κάτι ουσιαστικό, όχι την ανεπάρκειά μας!
  • shares
Την αφορμή για το σημερινό σημείωμα την πήρα από το υβριστικό σχόλιο που απηύθυνε ο Γιώργος Πρίντεζης στο FB σε εκείνους που «χάρηκαν» για τον αποκλεισμό της Εθνικής από το Μουντομπάσκετ.

Στη συνέχεια μάλιστα, επιχείρησε να εξηγήσει τι εννοούσε και είπε στα «ΝΕΑ» ότι «δεν έχω να απολογηθώ για κάτι».
Ξεκαθαρίζω ότι δεν γνωρίζω τον Πρίντεζη, ούτε τα παιδιά της Εθνικής μπάσκετ, αλλά γενικότερα εκτιμώ το επίπεδό τους, πρώτα ως φυσικά πρόσωπα και μετά ως αθλητές, γιατί όπως και να το κάνουμε είναι πολλές οι φορές που το έχουν αποδείξει με τα λεγόμενά τους και τις πράξεις τους.

Ωστόσο, από την εποχή που τα social media μπήκαν στην καθημερινότητά μας η κατάσταση δείχνει να διαφοροποιείται.
Εκεί μπορεί ο κάθε πικραμένος να γράφει ότι γουστάρει και να κάνει ότι σχόλιο του έρθει στο κεφάλι, αδιαφορώντας για τα συναισθήματα που μπορεί να προκαλέσει.

Αυτό είναι όμως, η μία όψη του νομίσματος.

Η άλλη είναι αυτή που λέει ότι η Ελλάδα είναι μια χρεοκοπημένη χώρα και οι πολίτες της οι πιο δυστυχισμένοι άνθρωποι στον πλανήτη γιατί πάντα υπάρχουν κάποιοι «άρχοντες» που «δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα» και φυσικά «δεν έχουν να απολογηθούν για κάτι».

Λάθος. Ο κάθε άνθρωπος κρίνεται από την καθημερινή του προσπάθεια σε ότι κι αν κάνει πρώτα στο δημόσιο, αλλά και στον ιδιωτικό του βίο. Και όχι για 5 ή 10 χρόνια, αλλά ως το βιολογικό του τέλος.

Ιδιαίτερα τα δημόσια πρόσωπα και περισσότερο εκείνα που θεωρούνται ως πρότυπα, ικανά να διαμορφώσουν νέους χαρακτήρες και να βρουν μιμητές.

Δεν γίνεται η χώρα να έχει πέσει στα βράχια και στη φυλακή να είναι μόνο ο γλεντζές Άκης Τσοχατζόπουλος και ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, απλά και μόνο για να υπάρχει... ισοπαλία 1-1 μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Δεν γίνεται να έχουν ψηφιστεί χιλιάδες τροπολογίες που αφορούν στη ζωή δύο γενεών νύχτα στη Βουλή, σε ένα άρθρο και μετά να ακούμε τα γνωστά «δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα, δεν πρόλαβα να διαβάσω...».

Δεν γίνεται ο Χαρδούβελης να διαφωνεί με τον παραλογισμό του ΕΝΦΙΑ, αλλά να λέει «δεν είναι δικός μου, τον βρήκα έτοιμο». Ε και; Φτιάξε έναν κανονικό φόρο για την ακίνητη περιουσία των πολιτών. Υπουργός Οικονομικών είσαι.

Και δεν γίνεται η Εθνική μπάσκετ να στοίχισε 1,5 εκ ευρώ στην ΕΟΚ για το Μουντομπάσκετ (800.000 η wild card και 700.000 η προετοιμασία και τα ταξίδια) και ο κάθε αθλητής να απαντά στα κακόβουλα πράγματι σχόλια με τη φράση «Όσοι χάρηκαν με αυτή την αποτυχία γ...αι!!! Έτσι απλά...».

Γιατί το καράβι είναι ήδη στα βράχια. Μένει να βάλει νερά και να πνιγούμε όλοι σαν τα ποντίκια!
Γράψτε το σχόλιο σας...