Το δίδυμο Ταρντέλι-Γκατούζο ή ο Γιολ τα φαβορί για την Εθνική

0
Δημήτρης Παπανικολάου
29/05/2014 • 00:09
Το δίδυμο Ταρντέλι-Γκατούζο ή ο Γιολ τα φαβορί για την Εθνική
  • shares
Και το γράφω αυτό γιατί ο κ. Σαρρής όταν επιστρέψει από την Ιταλία θα έχει ολοκληρώσει τις επαφές του για τον αντικαταστάτη του Φερνάντο Σάντος στην Εθνική. Και θα ρίξει όλες τις περιπτώσεις στο... τραπέζι του ΔΣ της ΕΠΟ για να ληφθεί η οριστική απόφαση.

Μέχρι τώρα λοιπόν, οι περιπτώσεις που είναι πιο κοντά στα οικονομικά δεδομένα της ομοσπονδίας και ενδέχεται να αποτελέσουν και καλές λύσεις για την Εθνική είναι δύο. Αυτή του Μάρτιν Γιόλ, που έχει για μάνατζέρ του τον περίφημο Ραϊόλα, με τον οποίο έχει αναπτύξει και αρκετά καλές σχέσεις ο Ολυμπιακός και εκείνη του Ταρντέλι.

Με την διαφορά ότι η περίπτωση Ταρντέλι μπορεί πλέον να... διανθιστεί με τον Γκατούζο! Και εξηγούμαι αμέσως. Πρώτος προπονητής ο Μάρκο Ταρντέλι και βοηθός του ο Τζενάρο Γκατούζο.  Δίδυμο με προοπτική και κυρίως με αρκετό γκελ και στην Ελλάδα, αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Όταν μάλιστα, ο Μάνθος Πουλινάκης έκανε την αρχική επαφή με τον Γκατούζο για τον ΟΦΗ, στην ΕΠΟ πίστεψαν ότι το προαναφερόμενο δίδυμο δεν θα τους βγει! Ωστόσο, ο κ. Πουλινάκης, που είχε επαφή με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας, υποστήριξε ότι θα επέτρεπε στον Γκατούζο να είναι και στην Εθνική ομάδα.

Κάτι που θα βόλευε ενδεχομένως και την ΕΠΟ, αφού ο βοηθός του Ταρντέλι θα είχε άμεση επαφή με την πραγματικότητα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όμως, τα πράγματα χάλασαν όταν οι 4 συνεργάτες του Γκατούζο στον ΟΦΗ (Λουίτζι Ρίτσιο, Πάουλο Μπερουάτο, Μαρτσέλο Ιαΐα και Γκαετάνο Πετρέλι) απέρριψαν το ενδεχόμενο εργασίας τους στην Κρήτη.

Αυτό από τη μία βάζει εμπόδια στη συνεργασία Γκατούζο-ΟΦΗ, αλλά δεν αποκλείει την ενεργοποίηση του σχεδίου της ΕΠΟ να υπάρξει δίδυμο Ταρντέλι-Γκατούζο στην Εθνική ομάδα. Ο Ταρντέλι με τον Γκατούζο φτάνουν περίπου στις 450.000 ευρώ το χρόνο, που μαζί με το μπόνους πρόκρισης στα τελικά του Euro 2016 θα ανέλθουν στις 650.000, ενώ του Γιολ ξεκινούν από τις 650.000 και φτάνουν στις 800.000 ευρω. Ποσά που σε κάθε περίπτωση είναι σήμερα στα οικονομικά δεδομένα της ΕΠΟ.
Γράψτε το σχόλιο σας...