Ψάχνει 5, του έχουν προταθεί καμιά τριανταριά!

0
Δημήτρης Παπανικολάου
22/05/2014 • 01:32
Ψάχνει 5, του έχουν προταθεί καμιά τριανταριά!
  • shares
Είπε ότι οι πρωταθλητές βολιδοσκοπούν δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο εξωτερικό, ότι θα επιχειρηθεί η απόκτηση τριών ακόμα βασικών και τόνισε πως «προτιμάμε φέτος κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας να μη γίνουν πολλές μεταγραφές».

Κι είναι απολύτως φυσιολογικό αυτό που θέλει ο Μίτσελ και νομίζω ότι το θέλουν και οι προπονητές όλων των ομάδων.

Πρώτον: Να μην αλλάζει σε μεγάλο ποσοστό το ρόστερ της ομάδας από σεζόν σε σεζόν, και Δεύτερον: Οι όποιες μεταγραφές να γίνονται πριν ξεκινήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ώστε να μπορεί ο προπονητής να κατασταλάξει και στο βασικό σχήμα και στις εναλλακτικές λύσεις.

Μέχρι σήμερα, λοιπόν, οι προτάσεις που έχουν φτάσει στον Ολυμπιακό από διάφορους μάνατζερ και γραφεία ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Πάνω από 30 ονόματα ποδοσφαιριστών έχουν καταμετρηθεί. Πολλά από αυτά έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ενώ άλλα όχι.

Το βέβαιο είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί και δεν πρέπει να αλλάζει 15 με 18 ποδοσφαιριστές από χρονιά σε χρονιά.

Φυσικά και οφείλει να είναι μέσα στο παιχνίδι της αγοράς. Βεβαίως και πρέπει να αγοράζει φτηνά και να πουλάει ακριβά όπως έκανε την περασμένη περίοδο.

Το θέμα είναι ότι εκτός από φτηνά πρέπει να γνωρίζει να αγοράζει και σωστά!

Και πριν πουλήσει αυτό που σωστά αγόρασε, να έχει την εναλλακτική λύση της επόμενης αγοράς. Για να καλύπτεται το κενό και η ομάδα να συνεχίζει την πορεία της.

Το παιχνίδι ανά τον πλανήτη το κάνουν πλέον οι μεγάλοι και επιτυχημένοι μάνατζερ. Μόνο που στο 98% των περιπτώσεων οι μάνατζερ λειτουργούν για το καλό των πελατών τους και της τσέπης τους.

Η ομάδα από την άλλη, οφείλει να λειτουργεί για το δικό της καλό. Να έχει στο μυαλό της την διατήρηση ενός κορμού που μπορεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις της χρονιάς και με 2 ή 3 προσθήκες τον Γενάρη (και μόνο αν αυτές είναι αναγκαίες) να συνεχίζει χωρίς να υπολείπεται του ρυθμού με τον οποίο ξεκινά κάθε φορά τη σεζόν.

Διότι ο Ολυμπιακός μοιάζει κάθε χρόνο με αυτοκίνητο Φόρμουλα 1 όταν ξεκινάει να αγωνίζεται σε Ελλάδα και Ευρώπη και από τα Χριστούγεννα και μετά με Φόρμουλα 3 ή WRC κατεβάζοντας απότομα τις ταχύτητές του.

Το βέβαιο είναι ότι τα σενάρια για την ενίσχυση των πρωταθλητών θα συνεχιστούν έως και τις 31 Αυγούστου.

Από εκεί και μετά είναι στο χέρι των ανθρώπων της ομάδας να κλείσουν γρήγορα τα όποια ζητήματα και να διατηρήσουν την αγωνιστική της ισορροπία καθ' όλη τη διάρκεια της νέας χρονιάς.
Γράψτε το σχόλιο σας...