Αισιόδοξα τα μηνύματα Μαρινάκη

0
Δημήτρης Παπανικολάου
15/05/2014 • 18:43
Αισιόδοξα τα μηνύματα Μαρινάκη
  • shares

Σε τοπικό επίπεδο η στάση του για το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας είναι «δεν πωλείται». Ο Δήμος πρέπει να έχει συμμετοχή στις αποφάσεις, να διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας, να «υποχρεώνει» τους τουρίστες από τα κρουαζιερόπλοια να μένουν 2-3 στον Πειραιά για τις βόλτες και τα ψώνια τους, ώστε η οικονομία να πάρει μια μεγάλη ανάσα.
Οι θέσεις αυτές θεωρώ ότι βρίσκουν σύμφωνους ακόμα και πολλούς Παναθηναϊκούς, ΑΕΚτζήδες ή οποιουσδήποτε οπαδούς άλλων ομάδων. Ο Πειραιάς δεν μπορεί να είναι ένα απλό λιμάνι, αλλά να είναι το μεγάλο λιμάνι της Μεσογείου.
Και σε επίπεδο ποδοσφαίρου ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είπε, για πρώτη φορά ίσως, ότι θέλει δυνατούς τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, ώστε και η δική του ομάδα να βοηθηθεί και να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική στην Ευρώπη.

Ενώ και για τη βία δεν κρύφτηκε παραδεχόμενος ότι υπάρχει ευθύνη των διοικήσεων των ΠΑΕ. «Πιστεύω ότι πρέπει να βρεθούν λύσεις από μέσα», ανέφερε. Ταυτόχρονα αποδέχθηκε και τη δική του λανθασμένη τοποθέτηση για το «διδάξαμε ήθος» στο περίφημο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.
Για τους φίλους του Ολυμπιακού ήταν επίσης αποκαλυπτικός. Δύο έτοιμοι Έλληνες ποδοσφαιριστές (που μάλλον αγωνίζονταν στο εξωτερικό) αναμένεται να ντυθούν στα ερυθρόλευκα. Ο Πουλίδο μένει να ξεκαθαρίσει με την Τίγκρες το καθεστώς του συμβολαίου του.
Ο Ντιόπ έχει δεχθεί κρούση και πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του, ενώ υπάρχουν και 4 ακόμα σημαντικοί στόχοι, που θα γίνουν και πιο συγκεκριμένοι μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στην κάλπη, για την οποία οι παλαιότεροι έλεγαν ότι «μοιάζει με έγγυο γυναίκα και ποτέ δεν ξέρεις τι θα βγάλει», θεωρώ ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης μπορεί να βοηθήσει με τη στάση του στη βελτίωση της εικόνας του ποδοσφαίρου μας.
Πετυχημένος επιχειρηματίας ο ίδιος θεωρώ πως αντιλαμβάνεται ότι για να έχεις ένα Καραϊσκάκη γεμάτο με 33.000 κόσμο σε κάθε αγώνα πρέπει να έχεις δημιουργήσει ένα ελκυστικό προϊόν.
Κι αυτό δεν αφορά μόνο στη δική σου ομάδα, που έτσι κι αλλιώς έχει φανερώσει τη δυναμική της, αλλά και στο γενικότερο κλίμα και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα του πρωταθλήματος.
Γράψτε το σχόλιο σας...