Αγωνία για τον... μποναμά της ΕΠΟ

0
Δημήτρης Παπανικολάου
05/12/2013 • 08:15
Αγωνία για τον... μποναμά της ΕΠΟ
  • shares
Και τότε θα έχουμε, όπως κάθε φορά σε ανάλογες περιπτώσεις, την ανάδειξη του πρωταθλητή χειμώνα.

Περισσότερη αγωνία όμως, ακόμα κι από αυτόν τον άτυπο τίτλο του «πρωταθλητή χειμώνα» οι ομάδες της κατηγορίας έχουν για την επικείμενη απόφαση της ΕΠΟ για το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν από τη μεγάλη κατηγορία και πόσες θα προβιβαστούν από την Football League.

Φυσικά και όλοι ελπίζουν (και στις δύο κατηγορίες) ότι η ΕΠΟ θα τους κάνει αυτό το... Χριστουγεννιάτικο δώρο! Να πληροφορήσει δηλαδή, τις διοργανώτριες για το τι θα ισχύσει τελικά!

Η ιστορία είναι γνωστή. Η Superleague έχει προτείνει να υποβιβαστούν δύο και όχι τρεις ομάδες (όπως συνέβαινε μέχρι τώρα) και η Football League αντιδρά επιθυμώντας να διατηρηθεί το ίδιο καθεστώς και να προβιβαστούν στη μεγάλη κατηγορία τρεις και όχι δύο ομάδες από το πρωτάθλημά της.

Οι δύο διοργανώτριες διαφωνούσαν από το ξεκίνημα της σεζόν, αλλά η ΕΠΟ, που έπρεπε να λύσει τον... γόρδιο δεσμό, έπαιζε συνέχεια... καθυστέρηση, επιδιώκοντας να αφήσει τις δύο Λίγκες να βρουν την άκρη.

Πίσω δεν έκανε κανένας κι έτσι φτάσαμε στο σημείο να πρέπει η ΕΠΟ να πάρει την τελική απόφαση. Αντί να την πάρει όμως, η ΕΠΟ παρέπεμψε την υπόθεση στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Και παράταση στην παράταση οι ομάδες βαρέθηκαν κι αποφάσισαν να συμφωνήσουν σε ΜΗ προσφυγή ΟΠΟΙΑ κι αν είναι η τελική απόφαση της ομοσπονδίας.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι δύο διοργανώτριες προσπαθούν να διαφυλάξουν τα συμφέροντα των ομάδων-μελών τους.
Εκείνο που επίσης θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρο έχει να κάνει με την υποχρέωση της ΕΠΟ να διαφυλάξει και τη νομιμότητα και την αξιοπιστία των πρωταθλημάτων.

Να επιλύσει, δηλαδή, ως υπέρτατη  αρχή του ποδοσφαίρου το πρόβλημα όσο το δυνατόν πιο σύντομα και όχι να το σέρνει επί μήνες από συμβούλιο σε συμβούλιο.

Το ελληνικό πρωτάθλημα έφτασε στο σημείο να καταρρίψει ένα ακόμα αρνητικό ρεκόρ. Να είναι το μοναδικό στον κόσμο που κοντεύει να ολοκληρωθεί κατά το ήμιση και να μη γνωρίζει κανένας -και κυρίως οι αγωνιζόμενες ομάδες- τον αριθμό εκείνων που θα χάσουν ή θα κερδίσουν μια κατηγορία στο τέλος της σεζόν!

Γι αυτό σας λέω. Η απόφαση της ΕΠΟ για το θέμα θα μοιάζει με Χριστουγεννιάτικο μποναμά. Όποια κι αν είναι αυτή, όποια διοργανώτρια κι αν πληγώσει ή ικανοποιήσει! Γιατί όλοι θα αναφωνήσουν: Επιτέλους τέλος!    
Γράψτε το σχόλιο σας...