Ο θρύλος, ο Κάρα και «το άγγιγμα του Μίδα»!

0
Δημήτρης Παπανικολάου
13/05/2013 • 08:10
Ο θρύλος, ο Κάρα και «το άγγιγμα του Μίδα»!
  • shares

Με τον Γιώργο Καραγκούνη,που δεν έκανε στον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου, αλλά ψηφίστηκε ως ο 2ος καλύτερος καλύτερος ποδοσφαιριστής της Φούλαμ και είναι στους καλύτερους δέκα πασέρ της Premier League. Να αποδεικνύει ότι οι αξίες είναι διαχρονικές και οι σημαίες πρέπει να μένουν ψηλά στο ιστό τους.

Με τους Βάιο Τριανταφύλλου και Κωνσταντίνο Ταραμπάνη, δύο Έλληνες φοιτητές του Harvard να χαρίζουν το φως της τέχνης στους τυφλούς συνανθρώπους μας!

Τι πέτυχαν; Κάτι ασύληπτο: Μέσα από ανάγλυφους πίνακες ζωγραφικής, σε τρισδιάστατη εκτύπωση και με βοηθητικά ηχητικά μηνύματα να μπορούν στο εξής οι τυφλοί να «δουν» και να «ακούσουν» όσα έχει να τους πει η τέχνη, μια αισθητική απόλαυση σχεδόν άγνωστη στο σκοτεινό κόσμο τους μέχρι σήμερα.

Το κατάφεραν μαζί με άλλους δύο ξένους φοιτητές, με τους οποίους συγκρότησαν την ομάδα με την επωνυμία «Το άγγιγμα του Μίδα» (Midas touch)
στο αμερικάνικο πανεπιστήμιο και ήδη το επίτευγμά τους κάνει το γύρο του
κόσμου.

Ναι, αυτή είναι η Ελλάδα του 2013. Αυτή πρέπει και μπορεί να είναι η Ελλάδα που μάχεται, που εργάζεται μεθοδικά, που δουλεύει με πάθος και οραματίζεται το μέλλον. Κι όχι εκείνη του μνημονίου, που την οδήγησαν με το... ζόρι, του φραπέ, των διπλών παράνομων συντάξεων και των διεφθαρμένων κοινωνικών λειτουργών που ξεπουλούν το μέλλον των ίδιων τους των παιδιών για 30 αργύρια.

Ο Κώστας Παπανικολάου τα είπε όλα στην κάμερα της Nova τυλιγμένος με την ελληνική σημαία στην O2 Arena. Αγωνιστικά το επίτευγμα του Ολυμπιακού είναι τεράστιο. Γιατί δεν έτυχε, πέτυχε!

Στην Πόλη πέρυσι μπορεί και να έτυχε. Στο Λονδίνο εφέτος απλά πέτυχε! Γιατί και στον ημιτελικό με τη ΤΣΣΚΑ η ομάδα έδειξε τον χαρακτήρα της, αλλά και με την Ρεάλ στον τελικό, όπου επέστρεψε μετά το -17.

Και πάνω απ΄ όλους έδειξε τον χαρακτήρα του ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Και στο πρόσωπό του ο Έλληνας προπονητής που έχει γνώση, έχει διάθεση και πάθος να παράξει έργο, αλλά έχει και το ήθος μιας νέας εποχής, που τον κάνει τον κάνει να ξεχωρίζει επειδή ακριβώς το μεταφέρει και στην ομάδα του.

Συγχαρητήρια στον μπασκετικό Ολυμπιακό και σε κάθε δημιουργικό Έλληνα ανά τον πλανήτη.

Γράψτε το σχόλιο σας...