Ο κορυφαίος sir στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο

0
Δημήτρης Παπανικολάου
08/05/2013 • 23:45
Ο κορυφαίος sir στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο
  • shares

Το BBC, το Sky News και το CNN διέκοψαν την κανονική ροή του προγράμματός τους και αφιέρωσαν πολλές ώρες στην είδηση-βόμβα της ημέρας. Τα κανάλια έστειλαν κάμερες έξω από το σπίτι του, με την ελπίδα ότι θα αποσπάσουν μία δήλωσή του, ενώ οι ρεπόρτερ ξεχύθηκαν στα 4 σημεία του ορίζοντα για να βρουν πρώην και νυν παίκτες της Man. United ή ανθρώπους που συνεργάστηκαν μαζί του για να έχουν ένα πρώτο σχόλιό τους.

Η συγκεκριμένη κινητικότητα, σε συνδυασμό με τους αριθμούς των τίτλων που κέρδισε με την ομάδα-θρύλο του Μάντσεστερ, δικαιολογεί απόλυτα το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και την ανταπόκριση των φίλων της ανά τον πλανήτη που ξεσήκωσαν το twitter με τα εκατοντάδες χιλιάδες μηνύματά τους.

Ο sir Alex δεν είναι μόνο ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία της Man. United, αλλά ο κορυφαίος προπονητής ποδοσφαίρου παγκοσμίως. Και η εξήγηση σε αυτή την τοποθέτηση δεν αφορά μόνο στον αριθμό των επιτυχιών του για 27 χρόνια στην ομάδα.

Ο Μουρίνιο είναι μεγάλος προπονητής, το ίδιο κι ο Αντσελότι, ο Γκουαρντιόλα, ο Χάινκες, ο Βενγκέρ και ένα σωρό άλλοι. Αν εξαιρέσει κανείς τον Βενγκέρ, που επιχείρησε να πετύχει ότι και ο sir Alex, αλλά στην ʼρσεναλ και χωρίς τίτλους, οι υπόλοιποι μεγάλοι προπονητές αλλάζουν ομάδες, αλλάζουν παραστάσεις και κατά κάποιο τρόπο αναζωογονούνται!

Ο sir Alex είχε πολύ πιο δύσκολο έργο. Έμεινε πιστός για 27 χρόνια στην ίδια ομάδα, την αναγέννησε από τις στάχτες της και κατάφερε να επιβάλει την δική του φιλοσοφία ακόμα και στους νέους ξενόφερτους ιδιοκτήτες της, όταν πολλοί νόμιζαν ότι η αντίστροφη μέτρηση είχε ήδη αρχίσει.

Ήταν πάντα προσηλωμένος στο στόχο του. Αν και δημοφιλής, κρατούσε την ομάδα πάνω από τον εαυτό του. Έβλεπε την αλήθεια (σε καλές και κακές ημέρες) για την ομάδα του και την σχολίαζε όσο πιο αντικειμενικά μπορούσε. Είχε αρχές και τις τήρησε ακόμα και με τις πιο μεγάλες βεντέτες της Man. United. Έδειξε εμπιστοσύνη στο σκάουτινγκ του αδερφού του Μάρτιν και πήρε παίκτες που έκαναν τη διαφορά. Και φυσικά στα δύσκολα αγνόησε τις κριτικές του Τύπου.

Το ότι θα παραμείνει ως διευθυντής στη United εξασφαλίζει από τη μία την ομαλή διαδοχή στην επόμενη μέρα, αλλά από την άλλη ίσως δημιουργήσει μια βαριά σκιά πάνω από τον αντικαταστάτη του, που ενδεχομένως να είναι δύσκολο να την αποτινάξει.

Γράψτε το σχόλιο σας...