ΑΕΚ: Ένα πλάνο χωρίς Δούρειους Ίππους!

0
Δημήτρης Παπανικολάου
05/05/2013 • 22:55
ΑΕΚ: Ένα πλάνο χωρίς Δούρειους Ίππους!
  • shares

Αρκετό καιρό πριν πέσει η αυλαία της Σούπερ Λίγκας για την ΑΕΚ το όνομα του Δημήτρη Μελισσανίδη ήταν ήδη στο προσκήνιο. Σήμερα ακόμα περισσότερο.

Οι προθέσεις του «τίγρη» ξεκάθαρες. Η ΑΕΚ πρέπει να ξεκινήσει από το μηδέν, χωρίς χρέη. Δηλαδή από την ερασιτεχνική πλέον Γ΄ Εθνική. Με οφειλές στα 5 – 6 εκατ. ευρώ θα πράγματα μπορούν να πάνε καλύτερα από το να υπάρχει μια ΠΑΕ στη Football League με χρέη στα 35-40 εκατ. ευρώ.

Ακόμα ο Μελισσανίδης ζήτησε συμπαίκτες. Ο Παππάς και ο Χατζηιωάννου δείχνουν θετικοί στη συνεργασία με φόντο την ανέγερση νέου γηπέδου στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Από την άλλη υπάρχουν οι άνθρωποι που χειρίστηκαν έως τώρα τις τύχες της και την οδήγησαν στο γκρεμό. Είτε ακολουθώντας τις εντολές των μεγαλομετόχων, είτε μόνοι τους. Γεγονός που δεν έχει και τόση σημασία. Για το κόσμο της ΑΕΚ εννοώ.

Για τους ίδιους όμως έχει και παραέχει γιατί μια πιθανή απόφαση για πτώχευση της εταιρείας θα σώσει οικονομικά την ΑΕΚ, αλλά μπορεί να αποδειχθεί μοιραία για τους ίδιους που θα μπλέξουν δικαστικά και ίσως βρεθούν αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης.

Η «άλλη» πλευρά λοιπόν, αυτή που διοικούσε την ΑΕΚ τα τελευταία τραγικά χρόνια για την ομάδα, δεν έχει ακόμα εκφράσει τις θέσεις της. Δύο εβδομάδες από τον υποβιβασμό της ΑΕΚ ουδείς γνωρίζει τις πραγματικές προθέσεις της. Όλοι ελπίζουν ότι αυτές θα αποκαλυφθούν στη Γενική Συνέλευση της 14ης Μαίου.

Η μάχη προβλέπεται σκληρή. Από τη μία τα σίδηρα της φυλακής για ορισμένους και από την άλλη η αναγέννηση της ΑΕΚ. Εδώ και 10 μήνες κάποιοι έπαιζαν με το... χαρτί του Βιντιάδη, που είχε συγκεντρώσει 11 εκατ. ευρώ και έψαχνε άλλα 4 για να μπει στην ομάδα! Το θυμάστε φαντάζομαι.

Μα, με τόσα χρήματα στη Γ΄ Εθνική ο Βιντιάδης μπορεί να την πάει την ΑΕΚ... τρένο! Που εξαφανίστηκε λοιπόν και γιατί δεν συμπορεύεται με το σχέδιο Μελισσανίδη; Την ομάδα αγωνιστικά ο ένας, το project του γηπέδου ο άλλος. Ο ίδιος ο Βιντιάδης πάντως, με φυλάκιση δεν κινδυνεύει.

Και πάμε τώρα τους Supporters που κατέχουν το 37% της ΠΑΕ. Αν αυτό το ποσοστό έχει πράγματι μεταβιβαστεί (όπως ακούγεται) στην ερασιτεχνική ΑΕΚ που έχει το 10%, τότε με 47% είναι δύσκολο να προκύψει οποιοδήποτε απόφαση που δεν έχει την έγκριση της ερασιτεχνικής.

Το παιχνίδι παίζεται κατά συνέπεια με φόντο τον έλεγχο της ερασιτεχνικής ΑΕΚ και τις εγγυήσεις που θα δοθούν από τα δύο ενδιαφερόμενα μέρη για την κάλυψη και την βοήθεια που θα έχουν όσοι αποφασίσουν να αναλάβουν τις τύχες της και να χειριστούν ένα σωρό ζητήματα (κυρίως νομικά) από εκείνα που θα ακολουθήσουν τις όποιες αποφάσεις ληφθούν.

Οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες. Οι ζυμώσεις που θα γίνουν έως τις 14 του μήνα πολλές, αλλά για τον κόσμο της ομάδας το ζητούμενο είναι ένα και μοναδικό. Η αναγέννηση της ΑΕΚ με σχέδιο, πλάνο και χωρίς άλλους Δούρειους Ίππους που θα την απειλούν. Αλλιώς για ποια Ανάσταση θα μιλάμε;    
?

Γράψτε το σχόλιο σας...