ΠΑΟ για... φρενοκομείο!

0
Δημήτρης Παπανικολάου
27/12/2012 • 13:01
ΠΑΟ για... φρενοκομείο!
  • shares

Ωστόσο, όλα όσα γίνονται τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την πιθανότητα να αγοράσει ο πρίγκιπας Φεϊζάλ τον Παναθηναϊκό, μόνο «σύλλογο μεγάλο» δεν φανερώνουν.

Η «εσωστρέφεια» είναι ένας επιεικής όρος που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον Παναθηναϊκό, αν και επί το λαϊκότερον πρόκειται για «ξεκατίνιασμα».

Ο Αντώνης Αντωνιάδης πέρα από ζωντανή ιστορία του τριφυλλιού, τυγχάνει και αντιπρόεδρος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Δηλαδή του σχήματος που ο Γιάννης Αλαφούζος επέλεξε να ιδρύσει για να πάρει τις μετοχές της ΠΑΕ από την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Ο Αντωνιάδης βγαίνει λοιπόν, και μιλάει για τη γνησιότητα μιας επιταγής 28 εκ. ευρώ, που αν κατατεθούν στο λογαριασμό της ΠΑΕ μετατρέπουν αυτομάτως τον Παναθηναϊκό σε ομάδα του Φεϊζάλ. Όλοι οι υπόλοιποι που σήμερα υπάρχουν στο σχήμα παίρνουν δρόμο!

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκδίδει ανακοίνωση και διαψεύδει τον Αντωνιάδη και ο ψηλός αντεπιτίθεται, αφήνοντας υποννοούμενα για τον Αλαφούζο και τον τρόπο διοίκησης που ασκεί.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού παρακολουθεί άφωνος τα γεγονότα. Ποιον να πρωτοπιστέψει και τι στην πραγματικότητα να περιμένει για την ομάδα του;

Ο Τσάκας στη διάρκεια της μέχρι τώρα παρουσίας του έχει αποδειχθεί αφερέγγυος. Ωστόσο, ο Φεϊζάλ είναι υπαρκτό πρόσωπο και οι μέτοχοι του Παναθηναϊκού, που έχουν άκρες με τον επιχειρηματικό κόσμο ρώτησαν κι έμαθαν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τους ο Φεϊζάλ διαθέτει όχι έναν, αλλά τρεις λογαριασμούς στη συγκεκριμένη τράπεζα και ο ένας από αυτούς περιέχει το νούμερο των 28 εκ. που υποτίθεται ότι προορίζεται για τον Παναθηναϊκό.

Γι αυτό και του έδωσαν την ευκαιρία να πάρει μέρος στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου και με το συγκεκριμένο ποσό.

Τώρα γιατί ενώ ζήτησαν να προχωρήσει όλη η διαδικασία χωρίς να υπάρχουν τοποθετήσεις δεξιά κι αριστερά, ενώ τα ίδια τα μέλη του ΔΣ κάνουν δηλώσεις και βγάζουν ανακοινώσεις, αυτό είναι δική τους δουλειά.

Είναι σίγουρο ότι ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους. Αυτό που φαίνεται πάντως, προς τα έξω και ο κόσμος της ομάδας έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται είναι πως κάποιοι δεν θέλουν να προχωρήσει η συμφωνία!

Το γιατί δεν θέλουν το γνωρίζουν οι ίδιοι. Όταν όμως δεν θέλεις να μπουν 28 εκ. στο ταμείο από τρίτο πρόσωπο, τότε οφείλεις να τα βάλεις εσύ που διοικείς.

Αν λοιπόν, η αύξηση του ΜΚ από τα 28 εκ. ευρώ φτάσει να κλείσει πάλι στα 2,5 εκ., τότε κάποιοι θα πρέπει να εξηγήσουν στους φιλάθλους τον λόγο. 

Κι επειδή ο Γενάρης είναι κοντά, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί και με τις μεταγραφές. Και αυτών που θα πωληθούν και εκείνουν που θα αγοραστούν.

Γράψτε το σχόλιο σας...