"Μπλάκ άουτ" ο ΠΑΟ, με... κομμένο ρεύμα η ΑΕΚ

0
Δημήτρης Παπανικολάου
17/12/2012 • 01:00
"Μπλάκ άουτ" ο ΠΑΟ, με... κομμένο ρεύμα η ΑΕΚ
  • shares

 
Πέρα από την αρνητική συγκομιδή των βαθμών και οι δύο δεν κατάφεραν ποτέ στη διάρκεια των 15 πρώτων αγώνων να κάνουν δύο συνεχόμενες νίκες!
 
Ειδικά για την ΑΕΚ, η οποία περιμένει από ματς σε ματς να κάνει την υπέρβαση και να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση, η συνέχεια φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη. Γιατί εκτός από τους βαθμούς δεν υπάρχουν και χρήματα.
 
Αν η ΑΕΚ στα ματς με τον Πανθρακικό και τον Ατρόμητο είχε πάρει αντί για 1 βαθμό, 6 στο σύνολο, θα ήταν τώρα στη 10η θέση χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είχε σωθεί. Θα έβλεπε όμως, τον β' γύρο με άλλο μάτι.
 
Ο δε Παναθηναϊκός, που επίσης δεν έχει χρήματα, αλλά έχει συγκεντρώσει 20 βαθμούς, με νίκη επί της Βέροιας θα ήταν στην 5η θέση και όχι στην 9η που βρίσκεται μετά τις πρώτες 15 αγωνιστικές.
 
Αυτό δείχνει ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητη και έτσι θα μείνει και στην υπόλοιπη διάρκεια του πρωταθλήματος. Με δύο νίκες μπορεί μια ομάδα να διεκδικεί θέση στα πλέη-οφ και με δύο ήττες να βρεθεί στη ζώνη του υποβιβασμού.
 
Στην περίπτωση της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού τα χρήματα παίζουν σημαντικό ρόλο γιατί ΔΕΝ υπάρχουν κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια δυστοκία στην ενίσχυση των δύο ομάδων τον Ιανουάριο.
 
Όχι ότι οι υπόλοιπες ομάδες θα… τινάξουν την μπάνκα στον αέρα, αλλά έστω και με λίγα χρήματα θα καλύψουν κάποιες από τις χτυπητές αδυναμίες τους.
 
Το δυστύχημα για την ΑΕΚ, σε σχέση με τον Παναθηναϊκό είναι ότι οι πράσινοι έπαθαν ένα «μπλακ-άουτ» στη Βέροια, ενώ η ΑΕΚ που στα δύο πρώτα ματς του Λίνεν έδειξε αξιοσημείωτη βελτίωση, στη συνέχεια έκανε βήματα προς τα πίσω αγωνιστικά.
 
Η απουσία ενός επιθετικού κι ενός πλάγιου επιθετικού ικανού να ξεπεράσει τον αντίπαλό του στο ένας με έναν είναι φανερή και επειδή ο χρόνος μετράει πλέον αντίστροφα, πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να βρεθούν.
 
Θυμίζω ότι ο Λίνεν έφερε τον Χολέμπας στον Ολυμπιακό. Αν βρει έναν αντίστοιχο φτηνό πλάγιο επιθετικό για την ΑΕΚ, θα είναι ένας αληθινός Αγιος Βασίλης για την ΑΕΚ, που θα χρειαστεί πολλά δώρα στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος για να μείνει ζωντανή στην κατηγορία.

Γράψτε το σχόλιο σας...