Η ελπίδα «τρέφει» το κίνημα υπέρ Φεϊζάλ

0
Δημήτρης Παπανικολάου
13/12/2012 • 12:10
Η ελπίδα «τρέφει» το κίνημα υπέρ Φεϊζάλ
  • shares

Με ποιον λέτε λοιπόν, εσείς ότι είναι σήμερα η πλειοψηφία των φίλων του Παναθηναϊκού; Μα φυσικά με τον πρίγκιπα Φεϊζάλ. Γιατί η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και αφού η ελπίδα από την Παναθηναϊκή Συμμαχία έχει πάει ήδη περίπατο, μένει η ελπίδα από τον Φεϊζάλ.

Μπορεί η… πριγκιπολογία να κρατάει περίπου 15 μήνες τώρα για τον Παναθηναϊκό και ο Τσάκας να φέρνει τον ένα πρίγκιπα μετά τον άλλον για να πετύχει κάποια στιγμή ένα «ντηλ», αλλά όσο οι μέτοχοι της ΠΑΕ δεν βάζουν μία, ο Φεϊζάλ και ο κάθε Φεϊζάλ από εδώ και στο εξής, αν και με τον συγκεκριμένο δεν προχωρήσει το θέμα, θα παραμένει μια ΟΑΣΗ για τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Θυμίζω ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της πράσινη ΠΑΕ ξεκίνησε από τα 15 εκ., έπεσε σταδιακά στα 6 και τελικά οι μέτοχοι συγκέντρωσαν το εξωφρενικό ποσό των 2 εκ. ευρώ.

Γιατί; Μα για να βγει η χρονιά, όπως υποστηρίζει ο Γιάννης Αλαφούζος. Βεβαίως, το μέγεθος ενός Παναθηναϊκού δεν μπορεί να βλέπει μέχρι το Μάιο. Οφείλει να είναι ανταγωνιστικός και για να εξισορροπούνται και οι καταστάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα.

Και το ίδιο ισχύει και για την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, τον ʼρη και τις άλλες ομάδες που θα έπρεπε να είναι εξίσου ανταγωνιστικές βάσει των φιλάθλων που διαθέτουν.

Ο Φεϊζάλ δεν είναι Αλ Σαούντ. Απέδειξε ότι είναι πρόσωπο υπαρκτό, που ήρθε και κάθισε μπροστά στις κάμερες για να πει όσα είχε να πει. Ναι, επιταγή δεν έδειξε, αλλά τόσοι επιχειρηματίες μέτοχοι στον Παναθηναϊκό δεν μπορούν να τσεκάρουν ένα ποσό 28 εκ. ευρώ σε μια τράπεζα, με την οποία και οι ίδιοι έχουν δοσοληψίες;

Η εταιρεία του Φεϊζάλ, σύμφωνα με όσα μπορεί ο καθένας να ανιχνεύσει στο διαδίκτυο, ασχολείται με εξόρυξη υδρογονανθράκων! Σας λέει κάτι αυτό; Νομίζω ναι. Στην χρεοκοπημένη Ελλάδα οι μεγάλες εταιρείες και οι δανειστές μας φυσικά, ανακάλυψαν αίφνης ότι υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Όλοι θέλουν να πάρουν από ένα κομμάτι. Πιθανότατα αυτό να θέλει και ο Φεϊζάλ. Σε κάθε περίπτωση αν ο Φεϊζάλ ήταν απατεώνας θεωρώ ότι θα είχε κινητοποιηθεί η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας για να σταματήσει το διασυρμό της βασιλικής οικογένειας. ʼρα κάτι τέτοιο δεν παίζει.

Το μόνο που μένει είναι οι μέτοχοι του Παναθηναϊκού να δώσουν πεδίο δράσης στον Φεϊζάλ. Είτε να δουν τα χρήματα που υπόσχεται ότι υπάρχουν και να αποδεχθούν την πρότασή του, είτε να τον καλέσουν να μπει στη νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και πάρει την πλειοψηφία.

Κι έτσι η… πριγκιπολογία θα λάβει τέλος θετικά ή αρνητικά για τον Παναθηναϊκό.

Γράψτε το σχόλιο σας...