Η ενδεκάδα των... αδιάφορων!

0
Δημήτρης Παπανικολάου
27/09/2012 • 12:00
Η ενδεκάδα των... αδιάφορων!
  • shares

Τα οικονομικά προβλήματα των ΠΑΕ είναι μεγάλα και ενδεχομένως κάποια από αυτά δισεπίλυτα. Αν λοιπόν, οι διαδικασίες δεν ευνοήσουν ορισμένες ομάδες, όπως η ΑΕΚ, ο ʼρης, ο ΟΦΗ και ο Πανιώνιος, που είναι ήδη στο… κόκκινο, κανείς στη Λίγκα δεν γνωρίζει τι μπορεί να πει με βεβαιότητα πως θα τελειώσει το πρωτάθλημα.

Φυσικά και είναι να απορεί κανείς πώς και γιατί με αυτά τα δεδομένα η Σούπερ Λίγκα συναίνεσε στην αύξηση των ομάδων από 16 σε 18. Επειδή πήρε 4 εκ. ευρώ περισσότερα από τον ΟΠΑΠ;

Πρόκειται για μια εντελώς κοντόφθαλμη λογική. Όσα χρήματα και να ρίξει κανείς σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο είναι αδύνατο να το γεμίσει. Και το ελληνικό ποδόσφαιρο απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια ότι η έλλειψη σχεδίου και αναπτυξιακού πλάνου το έχει μετατρέψει σε ένα βαρέλι δίχως πάτο.

Με 4 ομάδες στη Λίγκα να απειλούνται άμεσα με κατάρρευση και με 7 στις 21 ομάδες στη Football League να μην έχουν πάρει άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έχουμε ήδη ένα σύνολο 11 προβληματικών ομάδων, που θα μπορούσαν να είναι μια κατηγορία από μόνες τους!

Κι όμως, είναι μοιρασμένες σε δύο κατηγορίες καθιστώντας και τις δύο λιγότερο ανταγωνιστικές. Με 4 εισιτήρια για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και μόνο δύο ομάδες να υποβιβάζονται οι ομάδες που θα βρεθούν στις θέσεις από 6 έως 12 είναι πιθανό να μοιάζουν παντελώς αδιάφορες από τον Φεβρουάριο του 2013.

Το ίδιο ισχύει και για την 2η κατηγορία, όπου οι 3 πρώτοι θα ανέβουν απ΄ ευθείας, άλλη μία ομάδα μέσω των πλέη-οφ (παίζουν ο 4ος, ο 5ος, ο 6ος κι ο 7ος) και θα υποβιβαστούν οι 3 τελευταίες. ʼρα από τις θέσεις 9 έως 16 (για να μη γράψω 8-17) υπάρχουν τουλάχιστον 8 ομάδες που ίσως να είναι αδιάφορες από τον Φεβρουάριο!

Όσο για τις ημερομηνίες της επόμενης σεζόν ούτε κουβέντα να γίνεται. Με 34 αγωνιστικές στη Σούπερ Λίγκ και 6 αγωνιστικές πλέη-οφ, θα πρέπει να γίνουν περίπου 6-8 αγωνιστικές Τετάρτες για να κλείσει το πρόγραμμα στα τέλη Μαίου, καθώς υπάρχει και το Μουντιάλ της Βραζιλίας τον Ιούνιο.

Με το κύπελλο όμως, τι θα γίνει; Πότε θα παιχτούν οι αγώνες του; Εκτός κι αν γίνουν όλοι μονοί από την αρχή ως το τέλος. Γιατί οι διπλοί δεν χωρούν στο ημερολόγιο.

Κατόπιν αυτών περιμένουμε με ενδιαφέρον τη μελέτη βιωσιμότητας των ομάδων της Σούπερ Λίγκας που υποσχέθηκε ότι θα παρουσιάσει ο κ. Μώραλης στα μέσα Νοεμβρίου. Για να δούμε που πατάμε και που βρισκόμαστε.

Γράψτε το σχόλιο σας...