Επειγόντως, ένα πλάνο για το ποδόσφαιρο!

0
Δημήτρης Παπανικολάου
20/09/2012 • 13:57
Επειγόντως, ένα πλάνο για το ποδόσφαιρο!
  • shares

 Με άλλα λόγια το ζήτημα έχει να κάνει με την ποσότητα; Με τον αριθμό των ομάδων στα πρωταθλήματα και την «αποκατάσταση» μερικών από εκείνες που έκαναν... μπάχαλο το ποδόσφαιρο πέρυσι με τα τερτίπια τους;

Με την ποιότητα του ποδοσφαιρικού θεάματος ασχολείται κανείς; Με την ανταγωνιστικότητα του αν πχ φέτος έχουμε από τον Οκτώβριο  τον πρωταθλητή ? Με τα άδεια από κόσμο γήπεδα μήπως; Με τους απλήρωτους ποδοσφαιριστές και προπονητές; Με τις ευρωπαϊκές... σφαλιάρες που διαδέχονται η μία την άλλη;

Όλα τα ερωτήματα φυσικά και είναι ρητορικά. Τις απαντήσεις τις γνωρίζουν και οι παράγοντες και οι επενδυτές και οι πρόεδροι και οι φίλαθλοι και οι κρατούντες.

Το ΘΕΜΑ είναι το ΙΔΙΟ το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ και ΤΙ ΠΛΑΝΟ έχουν εκπονήσει οι αρχές του για να το καταστήσουν ελκυστικό ως προϊόν.

Το ΘΕΜΑ είναι το ΑΛΗΘΙΝΟ ποδόσφαιρο και ο πραγματικός τρόπος με τον οποίο πρέπει να παίζεται! Χωρίς να ξέρουμε εξ αρχής το τελικό αποτέλεσμα λόγω μεγάλης διαφοράς δυναμικότητας των ομάδων . Με γήπεδα ασφαλή για τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους-πελάτες.

Με ομάδες όσο πιο ανταγωνιστικές γίνεται. Με σεβασμό στην προσπάθεια του αντιπάλου-συνεταίρου (ως συνεταιρισμός αυτοχαρακτηρίζεται άλλωστε η Superleague) και στον φίλαθλο που έρχεται στο γήπεδο (αλήθεια για πόσο ακόμα;) παρά τα οικονομικά προβλήματα που έχουν συντρίψει το βιοτικό του επίπεδο.

Και φυσικά με ανταποδοτικότητα προς τους χορηγούς, αντάξια των χρημάτων που εισρέουν στα ταμεία των δύο κατηγοριών.

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. χορηγεί κάθε χρόνο το ποδόσφαιρο με 37 εκ. ευρώ (σύνολο σε όλες τις κατηγορίες και ομάδες) ενώ η Nova έχει συμβόλαιο άνω των 40 εκ. ευρώ μόνο με τη Superleague.

Με τέτοια νούμερα είναι βεβαίως περιττό να θέσεις στους φιλάθλους ένα ακόμα ρητορικό ερώτημα: Αν αξίζει δηλαδή το ελληνικό ποδόσφαιρο 77 εκ. ευρώ το χρόνο; Το πιθανότερο είναι να μην προλάβεις να ολοκληρώσεις την ερώτηση και να σου κοπανήσει κάποιος το μικρόφωνο στο... κεφάλι!

Η Superleague ζητάει περισσότερα  χρήματα από την ΟΠΑΠ Α.Ε. για να καλυφθούν οικονομικά οι 2 επιπλέον ομάδες που θα ανέβουν στην κατηγορία. Αλλά όταν οι εκπρόσωποι της εταιρείας ρώτησαν αν υπάρχει εγγύηση ότι εφέτος θα ολοκληρωθεί κανονικά το πρωτάθλημα με 16 ομάδες και του χρόνου με 18, απάντηση δεν έλαβαν!

Με λίγα λόγια το βασικό ΘΕΜΑ στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι ο αριθμός των ομάδων, αλλά το πλάνο για την δημιουργία ενός θελκτικού-ελκυστικού προϊόντος, που αν είναι πράγματι τέτοιο, θα μπορεί να αντέξει και 18 και 20 και 22 ομάδες σε κάθε κατηγορία.

Όποιος το παρουσιάσει με πειστικότητα θα κερδίσει πολλά περισσότερα από τα 77 εκ. το χρόνο που εισπράττει το άθλημα σήμερα.

Γράψτε το σχόλιο σας...