Θύμα των social media και με τη... Βούλα!

0
Δημήτρης Παπανικολάου
26/07/2012 • 01:25
Θύμα των social media και με τη... Βούλα!
  • shares


Καλό ή κακό, έξυπνο ή ηλίθιο, ευχάριστο ή δυσάρεστο, ρατσιστικό ή μη, λίγη σημασία έχει πλεόν.

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν απλά ένα ακόμα θύμα των περίφημων social media που έχουν μπει για τα καλά στη ζωή των ανθρώπων του πλανήτη Γη αντικαθιστώντας την πραγματική, την αληθινή ζωή τους.

Και πιστέψτε με: Δεν ήταν ούτε το πρώτο θύμα τους και σίγουρα δεν θα είναι το τελευταίο!

Όταν είσαι 23 ετών, έχεις κερδίσει με κόπο και ιδρώτα την συμμετοχή σου στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του κόσμου και για να το πετύχεις αφιέρωσες ολόκληρες ώρες σκληρής δουλειάς, αλλά ασχολείσαι με τα... κουνούπια του Νείλου, τότε δεν μπορεί να σε βοηθήσει ούτε το περίφημο autan!

Μπορεί το τιτίβσμα της Βούλας που έγραψε στο twitter πως «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό...» να θεωρείται «πταίσμα» μπροστά στην κάθε είδους βλακεία, ύβρη και αισχρότητα που αναπαράγεται καθημερινά και σε εκατομμυρια μορφές από τα social media, αλλά η πρωταθλήτριά μας λησμόνησε ότι στο Λονδίνο δεν θα πήγαινε για να εκπροσωπήσει απλά τον εαυτό της.

Θα πήγαινε κάτω από μια σημαία, θα φορούσε το εθνόσημο στο στήθος, θα έμπαινε με την ελληνική ομάδα πρώτη στο στάδιο και ειδικά αυτή την εποχή που η Ελλάδα βρίσκεται στο στόχαστρο της υφηλίου θα έπρεπε να επιδείξει μια πιο ευαίσθητη κοινωνική συμπεριφορά. 

Στους 5 ολυμπιακούς κύκλους υπάρχει και ο μαύρος που συμβολίζει την ήπειρο της Αφρικής, ενώ στην 3η αποστροφή του Ολυμπιακού ‘Υμνου ο Κωστής Παλάμας έγραψε το 1896:
«Κάμποι, βουνά και πέλαγα φέγγουνε μαζί σου
σαν ένας λευκοπόρφυρος μέγας ναός
και τρέχει στο ναό εδώ προσκυνητής σου
αρχαίο πνεύμα αθάνατο, κάθε λαός...».

Κατά συνέπεια η δύσκολη απόφαση της ΕΟΕ για τον αποκλεισμό της Βούλας ήταν μάλλον επιβεβλημένη, κάτι που βρήκε σύμφωνο και τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, ο οποίος κάθε άλλο παρά κάλυψε την πρωταθλήτρια του στίβου.

Και για να μην τρέφουμε αυταπάτες: Μπορεί τα social media να είναι πλέον ένα «must» υποκατάστατο στη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, αλλά τα δημόσια πρόσωπα δεν μπορούν να εκφράζουν άποψη με την αβάσταχτη ελαφρότητα που το κάνει ο κάθε... πικραμένος.

Οφείλουν να προσέχουν περισσότερο από κάθε άλλον όταν πατούν τα πλήκτρα του υπολογιστή ή του κινητού τους γιατί η κοινωνική δικτύωση δεν είναι απαραίτητα και αρεστή ή φιλική σε όλους, αλλά ενδέχεται να αποδειχθεί και σαρκοβόρα, όπως στην περίπτωση της Βούλας. 

Γράψτε το σχόλιο σας...