Ο «άλλος» Ολυμπιακός που θα δούμε του χρόνου

0
Δημήτρης Παπανικολάου
30/04/2012 • 00:25
Ο «άλλος» Ολυμπιακός που θα δούμε του χρόνου
  • shares

Με την αποχώρηση του Ερνέστο Βαλβέρδε και τα οικονομικά δεδομένα της βαθιάς κρίσης να έχουν κάνει την έντονη εμφάνισή τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η απάντηση στο ερώτημα «τι Ολυμπιακό θα δούμε του χρόνου;» θα δοθεί μόνο από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους συνεργάτες του.
Κι επειδή για τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού φαίνεται να ισχύει η ρήση «εν αρχή ην ο προπονητής», τότε τη μισή απάντηση στο παραπάνω ερώτημα θα πρέπει να την περιμένουμε και από το νέο τεχνικό των νταμπλούχων Ελλάδας.

Εκτός όμως, από τον αντιΒαλβέρδε ο Ολυμπιακός πρέπει να ξεκαθαρίσει και ζητήματα που αφορούν στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Η πρώτη ανοιτή υπόθεση που πρέπει να κλείσει αφορά τον Ούλοφ Μέλμπεργκ.

Ο Σουηδός είναι μαζί με τον Αβραάμ ένα απροσπέλαστο κεντρικό δίδυμο. Θέλει όμως, δύο χρόνια συμβόλαιο κι ο Ολυμπιακός του προσφέρει ένα. Την ίδια στιγμή θα βρεθεί και στο Euro 2012 με την Σουηδία, οπότε σωματικά θα επιβαρυνθεί. Η υπόθεσή του χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς.
Ο Ορμπάιθ και ο Μαρκάνο είναι δύο περιπτώσεις βασικών παικτών, που ενώ θέλουν να μείνουν στον Ολυμπιακό, οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν οψιόν αγοράς και θα πρέπει οι διαπραγματεύσεις με τις ομάδες τους να ξεκινήσουν από μηδενική βάση.

Με δεδομένο ότι οι πρωταθλητές διαθέτουν τον Χολέμπας και τον Ζαραδούκα στα αριστερά, ενώ έχουν κλείσει και τον Σιόβα από τον Πανιώνιο, η λογική λέει ότι θα ρίξουν το βάρος τους μόνο στην υπόθεση του Ορμπάιθ, που «έδεσε» εξαιρετικά στο κέντρο με τον Μανιάτη.
Ο Μακούν που έχει οψόν αγοράς είναι πανάκριβος. Με 4 εκ. ευρώ μπορείς σήμερα να πάρεις τρεις Μακούν. Εκτός κι αν η ʼστον Βίλα ρίξει δραματικά τις απαιτήσεις της.

Ο Καζίμ-Καζίμ έχει ήδη πει «αντίο», ενώ δύσκολα θα μείνει στην ομάδα ο Μοντεστό, αν και ο ίδιος θέλει πολύ. Ειδική είναι η περίπτωση του Ιμπαγάσα, που βγάζει πια αρκετά προβλήματα τραυματισμών, αλλά για ένα ημίχρονο μπορεί να κάνει πράγματα που θα βγάλουν την ομάδα από μια πιθανή δύσκολη θέση.
Από τα συμβόλαια που λήγουν, φαίνεται πως μόνο ο Πάντελιτς έχει συμφωνήσει να μείνει στον Πειραιά. Και η δική του συμβολή σε ματς «ειδικών συνθηκών» θεωρώ πως θα είναι χρήσιμη.

Ωστόσο, ομάδες όπως είναι ο Ολυμπιακός δεν μπορούν ΜΟΝΟ να ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ. Πρέπει και να ΠΩΛΟΥΝ. Κατά συνέπεια το ενδιαφέρον για παίκτες όπως ο Μιραλάς, ο Τζεμπούρ, ο Αβράαμ και ο Τοροσίδης ίσως προχωρήσει και σημάνει την ανάγκη για κάλυψη των κενών που ενδεχομένως να δημιουργηθούν.
Κανείς δεν ξεχνά επίσης ότι στον Ολυμπιακό ανήκουν ποδοσφαιριστές όπως ο Μήτρογλου (2ος σκόρερ στο πρωτάθλημα), ο Τάτος, ο Σουμπίνιο, ο Ζαραδούκας και άλλοι, που θα αξιολογηθούν από το νέο τεχνικό κατά την καλοκαιρινή προετοιμασία.
Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν η φιλοσοφία Βαλβέρδε ακολουθηθεί κατά γράμμα, η διαφοροποίηση στο έμψυχο δυναμικό θα μας δώσει του χρόνου στο γήπεδο έναν «άλλο» Ολυμπιακό.

Αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα είναι περισσότερο ελκυστικός από τον Ολυμπιακό που ήδη γνωρίζουμε.   

Γράψτε το σχόλιο σας...