Απονομή τίτλου στο αληθινό ποδόσφαιρο!

0
Δημήτρης Παπανικολάου
02/04/2012 • 01:11
Απονομή τίτλου στο αληθινό ποδόσφαιρο!
  • shares

Πώς μεταφράζεται το αληθινό ποδόσφαιρο; Μα με το βάθος του ρόστερ του,με τη συγκεκριμένη τακτική από τον Βαλβέρδε, την ασφυκτική πίεση στην άμυνα των αντιπάλων, με τα φοβερά διδυμα σε επίθεση (Μιραλάς-Τζεμπούρ), κέντρο (Μανιάτης-Ορμπάιθ) και άμυνα (Αβράαμ-Μέλμπεργκ), με τη σταθερή απόδοση στο 90% των αγώνων του, με τη δυνατή έδρα και την ισχυρή παρουσία στα ντέρμπι (4 νίκες, 2 ισοπαλίες).Κι αυτό το πραγματικό ποδόσφαιρο οι πρωταθλητές θα εξακολουθήσουν να το βιώνουν, σε αντίθεση με τον ΠΑΟ και την ΑΕΚ που τρέχουν και δεν φτάνουν για να προλάβουν (κατ΄ αρχήν) εντός της εβδομάδας τα άσχημα μαντάτα από την ΟΥΕΦΑ για τον επικείμενο ευρωπαϊκό αποκλεισμό τους. Και μετά να δουν τι θα κάνουν με το συνολικό εφιάλτη του χρέους τους.


Από την άλλη, μετά τον 39ο τίτλο της ιστορίας τους και τον ημιτελικό κυπέλλου που ακολουθεί με τον ΟΦΗ, οι ερυθρόλευκοι θα αρχίσουν να προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα. Ότι θα έπρεπε να κάνει δηλαδή, κάθε υγιής και φυσιολογική ποδοσφαιρική ομάδα:
-Να συζητήσουν για την μελλοντική συνεργασία τους με τον εξαιρετικό προπονητή Ερνέστο Βαλβέδρε.
-Να δουν ποιους δανεικούς αξίζει να κρατήσουν στο Ρέντη και ποιους όχι.
-Να εξετάσουν κάθε σοβαρή πρόταση από το εξωτερικό για πώληση κάποιων βασικών παικτών τους.
-Να μελετήσουν τους δικούς τους μεταγραφικούς στόχους, αναλύοντας τις ανάγκες τους και τα κενά που τυχόν θα δημιουργηθούν.
-Να δουλέψουν το εναλλακτικό πλάνο για τον πάγκο, αν ο Βαλβέρδε επιστρέψει στην Ισπανία.

Απλά πράγματα που γίνονται απλούστερα όταν υπάρχει μια κανονική διοίκηση και οι άνθρωποί της συνεργάζονται χωρίς να δρουν ανταγωνιστικά.
Ότι δηλαδή, δεν διαθέτουν σήμερα ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Ειδικά για τον Παναθηναϊκό, που εφέτος έκανε τεράστια προσπάθεια για να αμφισβητήσει τον Ολυμπιακό, η αποστασιοποίηση των μετόχων του ήρθε κι έδεσε με την αγωνιστική ατυχία (τραυματισμοί Νίνη, Χριστοδουλόπουλου, Λέτο, Μπουμσόνγκ) με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.
Το ποδόσφαιρο βιώνει σήμερα τις περισσότερες από τις παθογένειες που συγκλονίζουν την ελληνική κοινωνία. Και η επιβίωσή του απαιτεί πρώτα έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό (ίδια έσοδα-ίδια έξοδα) για κάθε ομάδα και μετά ένα πλάνο ανταγωνιστικότητας.

Γράψτε το σχόλιο σας...