Πρίγκιπες και... βάτραχοι!

0
Δημήτρης Παπανικολάου
15/12/2011 • 02:22
Πρίγκιπες και... βάτραχοι!
  • shares


Κι αυτό γιατί μπορεί ο Αλ Σαούντ να μας έδειξε τις φωτογραφίες του, να μας έδειξε τις υπογραφές και τις σφραγίδες του, αλλά τα έγγραφα για την ύπαρξη των 15 εκ. ευρώ σε τράπεζα της πατρίδας του δεν τα υπέγραψε αυτός, κόντρα σε όσα υποστήριζε μερικές ώρες πριν ο κ. Τσάκας.


Το θέμα λοιπόν, είναι ποιος κάνει πραγματικά το παιχνίδι για τους Σαουδάραβες και ποιους εκπροσωπεί, αν εκπροσωπεί, από σήμερα ο Βλάσσης Τσάκας;
Το περίφημο MOU μεταξύ των δύο πλευρών μοιάζει απίθανο να βρίσκεται σε ισχύ, αφού το όνομα του Αλ Σαούντ δεν υπάρχει στο έγγραφο των εγγυήσεων.
Κατά συνέπεια χρήματα μπορεί να εμφανίστηκαν, αλλά η έρευνα για την προέλευσή τους και τις όποιες διαθέσεις των εμπλεκομένων στην εταιρεία που εγγυάται την καταβολή των 15 εκ. είναι πια η πιο σοβαρή δουλειά της πλευράς Βαρδινογιάννη.


Μετά από 32 χρόνια παρουσίας στον Παναθηναϊκό και με νωπή ακόμα την δήλωση πως «εγώ και η οικογένειά μου θα εγγυηθούμε την επόμενη μέρα στην ομάδα», ο Γιάννης Βαρδινογιάννης οφείλει τώρα να ψάξει το προφίλ των νέων υποψήφιων επενδυτών.


ʼλλωστε ο ίδιος είχε πει ξεκάθαρα στη μεγάλη του συνέντευξη στις 5 Σεπτεμβρίου πως «οι μετοχές θα είναι στη διάθεση του όποιου επενδυτή, εφόσον έχει μια πρόταση με αρχή-μέση και τέλος». Δηλαδή, μια πρόταση που δεν εξασφαλίζει ΜΟΝΟ το ΣΗΜΕΡΑ, αλλά και το ΜΕΛΛΟΝ του Παναθηναϊκού.


Είναι άραγε τέτοια η διάθεση των Σαουδαράβων; Ποια είναι η εταιρεία που εκπροσωπούν; Τι είδους επένδυση θέλει να κάνει στον Παναθηναϊκό και στην Ελλάδα; Γνώριζαν για το ενδιαφέρον του Αλ Σαούντ και τι λένε για την μη συμμετόχη του στο δικό τους σχήμα;


Εάν επρόκειτο για την αγορά της αθηναϊκής χαρτοποιίας με την επωνυμία «Το τριφύλι» πιθανόν όλα τα προαναφερόμενα να μην ενδιέφεραν και πολύ κόσμο. Εδώ όμως, έχουμε να κάνουμε με το τεράστιο μέγεθος που λέγεται Παναθηναϊκός.


Και γι αυτό είναι υποχρέωση του Γιάννη Βαρδινογιάννη και των άλλων μετόχων ο ενδελεχής έλεγχος των προθέσεων των πριγκίπων, ώστε να μην αποδειχθούν... βάτραχοι!

Γράψτε το σχόλιο σας...