Πως η ΕΠΟ έχασε το αυτοδιοίκητο

0
Δημήτρης Παπανικολάου
25/08/2011 • 12:12
Πως η ΕΠΟ έχασε το αυτοδιοίκητο
  • shares

 
Μάλιστα, η ΕΠΟ, ως ανώτατη αρχή του ποδοσφαίρου, αγνόησε αρκετές φορές τις αποφάσεις της ΕΕΑ και έκανε την δουλειά της στο ποδόσφαιρο, όπως νόμιζε αυτή καλύτερα.
 
Τι συνέβη λοιπόν τώρα και μετά την απόφαση της διάλυσης του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας η διοργανώτρια Σούπερ Λίγκα, αλλά κυρίως η ΕΠΟ, δεν ασχολήθηκαν με την υπόθεση και δεν έβγαλαν καν μία ανακοίνωση για τα μάτια του κόσμου;
 
Γιατί η ομοσπονδία δεν υπερασπίστηκε το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, για το οποίο έχει δώσει τόσες και τόσες μάχες στο παρελθόν;
 
Είναι προφανές ότι οι γενικότεροι χειρισμοί των φορέων του ποδοσφαίρου δεν ήταν οι ενδεδειγμένοι στη διάρκεια της κρίσης που διέρχεται το άθλημα και γι αυτό αποφάσισαν να πάνε πάσο!
 
Κατ΄ αρχήν όλη η υπόθεση της περίφημης κάθαρσης ξεκίνησε από τους φακέλους της ΟΥΕΦΑ προς την ΕΠΟ και όχι από κάποια αρχή στην Ελλάδα.
 
Η ΕΠΟ διά του Σοφοκλή Πιλάβιου κατέστησε την Πολιτεία συνομιλητή του ίδιου του Μισέλ Πλατινί, τον οποίο έσυρε στην Αθήνα, αλλά και της ΟΥΕΦΑ, με τους ανθρώπους της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας να έρχονται μυστικά στην Αθήνα για να δώσουν κατάθεση στην εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου.
 
Επίσης, η ΟΥΕΦΑ πέταξε εκτός Ευρώπης τον Ολυμπιακό Βόλου και την ίδια ημέρα η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ ανέτρεπε τον υποβιβασμό της ομάδας του Αχιλλέα Μπέου και του επέτρεπε την συμμετοχή στη Σούπερ Λίγκα!
 
Με άλλα λόγια ο «μπαμπούλας» της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ που τρομοκρατούσε κάθε λίγο και λιγάκι την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως όπλο της ΕΠΟ, καθώς η ίδια το αχρήστεψε.
 
Ταυτόχρονα, η επιτροπή εφέσεων με την απόφασή της είχε πετάξει στα σκουπίδια την όποια συναίνεση των φορέων του ποδοσφαίρου με το κράτος, που είχε ζητήσει να τελειώσουν οι Μπέος – Ψωμιάδης, ο Βόλος και η Καβάλα.
 
Ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος ήταν εκτεθειμένος απέναντι στον πρωθυπουργό, ο οποίος είχε απαιτήσει άμεση απαλλαγή του ποδοσφαίρου από τους «παραγοντίσκους», κάνοντας και σχετικές δηλώσεις στη Βουλή.
 
Έτσι, στις 17 Αυγούστου, 6 ημέρες πριν η ΕΕΑ ασχοληθεί με τους φακέλους των ομάδων, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Νικητιάδης αντικατέστησε με απόφασή του πέντε από τα μέλη της επιτροπής.
 
Αυτό συνέβη γιατί 4 από τα προηγούμενα μέλη (δύο τακτικά και δύο αναπληρωματικά) είχαν παραιτηθεί. Το «γιατί» είναι δική τους υπόθεση.
 
Η ανανεωμένη ΕΕΑ λοιπόν, συνεδρίασε, αποφάσισε ορθά ότι «παρένθετα πρόσωπα» διοικούν τον Βόλο και την Καβάλα, έστειλε τις ομάδες στη Δ΄ Εθνική, με την ΕΠΟ απλά να παρακολουθεί τις εξελίξεις, αφήνοντας στην άκρη το αυτοδιοίκητο και το πρωτάθλημα με 14 ομάδες, μόλις 4 ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Γράψτε το σχόλιο σας...