Με σωστή τακτική και χωρίς ρίσκα για την επιβίωση

0
Δημήτρης Παπανικολάου
18/08/2011 • 12:08
Με σωστή τακτική και χωρίς ρίσκα για την επιβίωση
  • shares

Στην οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα, η πρόκριση του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στους ομίλους της δεύτερης τη τάξη διοργάνωσης της ΟΥΕΦΑ θα αποτελέσει μια βαθειά ανάσα. Με την είσοδο στους ομίλους οι τρεις ομάδες εξασφαλίζουν άμεσα ένα εκατομμύριο ευρώ, με στόχο να πάνε για τις δύο πρώτες θέσεις και την πρόκριση και να αγγίξουν το ποσό των 4 - 5 εκ. , αν τα καταφέρουν.

Σε άλλες εποχές τα «προβλήματα» του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, δηλαδή η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η Ντιναμό Τιφλίδας και η Καρπάτι Λβιβ θα ήταν εύκολα στη λύση τους. Σήμερα όμως, μοιάζουν «βουνό» και γι  αυτό πρέπει να ξεπεραστούν με σωστή τακτική.

Είναι πράγματι έτοιμες είναι οι ελληνικές ομάδες για να πάρουν την πρόκριση και ν΄ αγγίξουν τα χρήματα της ΟΥΕΦΑ; Απόψε θα δούμε πόσο κοντά στο στόχο τους μπορούν να βρεθούν, παίρνοντας προβάδισμα έναντι των αντιπάλων τους.

Οι έως τώρα εμφανίσεις τους στα επίσημα και φιλικά ματς που έδωσαν δεν ήταν ιδιαίτερα πειστικές. Εξαίρεση ο ΠΑΟΚ που ήταν σοβαρός στα ματς με τη Βαλερένγκα και φάνηκε να παίρνει πράγματα από το νέο του προπονητή. Όμως, όταν ο ίδιος ο Μπόλονι θεωρεί την Καρπάτι πιο επικίνδυνη από την ομάδα της Νορβηγίας, έχει ήδη χτυπήσει ένα καμπανάκι.

Για τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα. Η Μακάμπι έχει αποδειχθεί κατά καιρούς αξεπέραστο εμπόδιο για τις ελληνικές ομάδες Αυγουστιάτικα, ενώ η Ντιναμό είναι μια ομάδα με ταχύτητα, πλεονέκτημα που οφείλει να αντιμετωπίσει η αργή ομάδα του Χιμένεθ.

Πιστεύω ότι και οι τρεις τεχνικοί γνωρίζουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των ομάδων που προπονούν τη δεδομένη χρονική στιγμή. Κατά συνέπεια είναι υποχρεωμένοι να αποφύγουν κάθε είδους ρίσκο.

Σε αγώνες μέσα στο κατακαλόκαιρο, με ομάδες που ακόμα αναζητούν τα πατήματά τους, αλλά με το αποτέλεσμα αυτών των αγώνων να κρίνει το οικονομικό μέλλον των τριών ΠΑΕ, τα ρίσκα περισσεύουν!

Αυτό μεταφράζεται ως εξής: Ενδεκάδες με εμπειρία, επιλογή παικτών με σταθερή απόδοση για μεγάλο χρονικό διάστημα στο παιχνίδι, όσο το δυνατόν περιορισμό των λαθών, άμυνα για να διατηρήσει το μηδέν και μεγάλη υπομονή στον αγωνιστικό χώρο και στην εξέδρα από τον κόσμο.

Η ευρωπαϊκή συνέχεια των ελληνικών ομάδων κρίνεται απολύτως απαραίτητη. Και για την οικονομική τους ισορροπία και για το αγωνιστικό τους κίνητρο στη συνέχεια της σεζόν. Για το λόγο αυτό μιλάμε για δύο βραδιές (απόψε και στις 25 Αυγούστου) χωρίς γυρισμό.

Και τούτο πρέπει να αποτελέσει τροφή για σκέψη για όλους τους συντελεστές των τριών αποψινών αγώνων, που θα κληθούν να διαφυλάξουν το υπόλοιπο της σεζόν για τις ομάδες τους.

Γράψτε το σχόλιο σας...