Ο Κέζος "μίλησε", ο Αντωνίου έφυγε, η ώρα του Νιόπλια έρχεται!

0
Δημήτρης Παπανικολάου
30/12/2010 • 03:00
Ο Κέζος "μίλησε", ο Αντωνίου έφυγε, η ώρα του Νιόπλια έρχεται!
  • shares

Ο Κέζος, σε μια προσπάθεια να διαφυλάξει το όνομά του στο χώρο, καταγγέλει ξεκάθαρα πως του αφαιρέθηκε η δυνατότητα να γυμνάσει τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, όπως πραγματικά αρμόζει σε μια ομάδα του βεληνεκούς των πρωταθλητών. Πήρε μάλιστα, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, έγγραφη εντολή από το εργομετρικό κέντρο (Panathinaikos Lab) να ακολουθήσει απαρέγκλιτα το προπονητικό προφίλ των δύο τελευταίων ετών, το οποίο και αναλύει.

Τονίζει πως η ουσιαστική δουλειά του στην ομάδα, λόγω του βεβαρημένου καλοκαιρινού προγράμματος με τα ταξίδια σε Αμερική και Καναδά, ήταν 20 ημέρες προπόνησης στο γκρουπ των μη διεθνών και 10 ημέρες στο γκρουπ των διεθνών. Κατά συνέπεια, ο Κέζος θεωρεί αδύνατο να έχουν χάσει οι παίκτες του Παναθηναϊκού όλα τα καλά τους περσινά στοιχεία εξαιτίας του.

Επιμένει στο γεγονός ότι παροπλίστηκε και εκφράζει άποψη υπογραμμίζοντας ότι «η αλήθεια είναι πως η έλλειψη ποδοσφαιρικής τεχνογνωσίας και σε συνδυασμό με τη δυσκαμψία επιτελικών στελεχών μπορούν εύκολα να θέσουν εκτός στόχου μία ομάδα».

Με την φράση αυτή ο Κέζος «μπλέκει» εντελώς την καλοκαιρινή διοικητική αναταραχή στον Παναθηναϊκό με τις απαιτήσεις του τεχνικού επιτελείου των Νιόπλια και Ιορδανίδη, αλλά και την εποπτεία του ποδοσφαιρικού τμήματος από τους Φρέιτας (αρχικά) και Αντωνίου (μετέπειτα). Με άλλα λόγια θεωρεί ότι η ευθύνη είναι συλλογική και δεν αφορά μόνο τον ίδιο που –για πολλούς- εμφανίζεται ως ο αποδιοπομπαίος τράγος της Παιανίας. Σ΄ αυτό το σημείο είναι πιθανό να έχει και δίκιο.

Ωστόσω, με βάση τους δικούς του ισχυρισμούς προκύπτει κι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Τι θέλω να πω; Ο φετινός Παναθηναϊκός δεν έχει καμία σχέση με τον περσινό, ούτε στα τρεξίματα, ούτε στις αντοχές, ούτε στη διάρκεια, ούτε στην εκρηκτικότητα των παικτών του μέσα στο γήπεδο. Αυτό σημαίνει ότι τα δύο τελευταία χρόνια η δουλειά που ενδεχομένως είχε γίνει από το PAO LAB είχε πιάσει τόπο, ενώ η φετινή όχι μόνο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, αλλά ουσιαστικά οδήγησε την ομάδα σε ναυάγιο.

Αν όμως ο Παναθηναϊκός του Τεν Κάτε και του Έμπεν (και μετέπειτα του Νιόπλια) δούλευε υπό τις οδηγίες του PAO LAB και «πέταγε», γιατί ο Κέζος δεν έκανε ότι ακριβώς του ζητήθηκε από το εργαστήριο για να έχει το κεφάλι του ήσυχο; Διότι όταν λέει ότι «η διαδρομή μου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά και η επιστημονική μου κατάρτιση και εμπειρία δεν θα μου επέτρεπαν ποτέ να προσυπογράψω την καταδίκη των επαγγελματικών ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού με τη διατήρηρή τους σε επίπεδα «ρελαντί», ουσιαστικά παραδέχεται πως διαφοροποίησε τις οδηγίες του PAO LAB. Σε ποια σημεία και σε τι επίπεδα το ξέρει μόνο ο ίδιος.

Το θέμα είναι πως με τον Παναθηναϊκό σε κάκιστη εικόνα, την διοίκησή του σπαρμένη στους τέσσερις ορίζοντες και χωρίς σαφές μέλλον, τον Κώστα Αντωνίου να ακολουθεί τον δρόμο του Νικόλα Πατέρα και του Ανδρέα Βγενόπουλου, τα σενάρια για το «τις πταίει» ενδεχομένως να μη σταματήσουν στην ανακοίνωση του Αντώνη Κέζου. Φυσικό είναι πλέον το ενδιαφέρον όλων των φίλων της ομάδας να στρέφεται στην πρώτη δημόσια τοποθέτηση του Νίκου Νιόπλια. Θα έχει ενδιαφέρον!

 

Γράψτε το σχόλιο σας...