Κοινά στοιχεία πρωταθλητισμού

Στατιστικά κοινής πορείας διετίας. Με ανάλογη ποδοσφαιρική φιλοσοφία και επιτυχία ανεξαρτήτως στόχων. Ο ΠΑΟΚ του πρωταθλητισμού έχει βασικά και ξεκάθαρα χαρακτηριστικά.
0
'Αγγελος Στυλιάδης
12/04/2019 • 18:28
Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια
  • shares


ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
Τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, έχει ήδη ξεπεράσει την περυσινή του επίδοση στην επίθεση, καθώς έχει φτάσει στα 59 τέρματα, ενώ την προηγούμενη σεζόν είχε πετύχει 58 στις 30 αγωνιστικές.

ΑΜΥΝΑ
Ο «Δικέφαλος» βρίσκεται ακριβώς στα περυσινά του στάνταρ ανασταλτικά. Πιστός στο πλάνο του Λουτσέσκου με μεγάλη αμυντική συγκέντρωση και πίεση στη μπάλα, ο ΠΑΟΚ έχει δεχθεί εφέτος 13 γκολ, όσα δέχθηκε πέρυσι στις 30 αγωνιστικές ημέρες του πρωταθλήματος.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ είναι η αποτελεσματικότητα. Μάλιστα δεν χαρακτηρίζει τις επιδόσεις του μόνο αυτή τη σεζόν. Πέρυσι τα κατάφερε ακόμη καλύτερα, όμως παραμένει η αποτελεσματικότερη ομάδα του πρωταθλήματος. Στην περασμένη αγωνιστική περίοδο σκόραρε μια φορά ανά 5 τελικές, ενώ εφέτος η αποτελεσματικότητά του είναι ανάλογη. Βρίσκει δίχτυα μία φορά ανά 6 τελικές. Με αυτές τις επιδόσεις σε δύο συνεχόμενες σεζόν, φαίνεται ξεκάθαρα πως η επιθετική άμυνα του Λουτσέσκου συμβάλει τα μέγιστα ούτως ώστε να δημιουργούνται οι καλύτερες προϋποθέσεις στην αντίπαλη εστία. Σε συνδυασμό μάλιστα με τα επιδόσεις κυρίως του Πρίγιοβιτς, αλλά και των υπολοίπων που έπαιξαν μεσοεπιθετικοί την τελευταία διετία, δημιουργείται το εξαιρετικό αποτέλεσμα που δεν κάνει διαφορά μόνο στη στατιστική αλλά και στη βαθμολογία.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει χρησιμοποιήσει 28 παίκτες φέτος στο πρωτάθλημα. Δύο περισσότερους σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Παρατηρώντας όμως τις συμμετοχές και στις δύο τελευταίες σεζόν, ο Λουτσέσκου έχει δώσει περισσότερες από 15 συμμετοχές σε 12 παίκτες πέρυσι και 15 φέτος. Κάποιοι ακόμη είναι πάνω από τις 10. Το ροτέισον είναι συγκεκριμένο, αφορά σε έναν βασικό κορμό παικτών και το αποτέλεσμα και στις δύο σεζόν ήταν εξαιρετικό.

Προφανώς και η πορεία πρωταθλητισμού απαιτεί πέρα από συλλογική δουλειά και χαρακτήρες. Προσωπικότητες που κάνουν τη διαφορά και δίνουν βαθμούς στα δύσκολα. Βιεϊρίνια, Πρίγιοβιτς, Μπίσεσβαρ, Πασχαλάκης. Διαφορετικές θέσεις με μεγάλη συμβολή από τον καθένα. Προφανώς υπάρχουν κι άλλοι. Όμως ο αρχηγός του «δικεφάλου» και ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ ήταν σταθεροί, ηγέτες, σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Στην επιτυχία της ο ΠΑΟΚ οφείλει πολλά και στον Πρίγιοβιτς που μπορεί να μην είναι πια εδώ όμως αποτέλεσε παίκτη κλειδί σε αυτό που δημιούργησε ο ΠΑΟΚ την τελευταία διετία.

Γράψτε το σχόλιο σας...
15/09/2019 • 09:03