Όταν η ισοπέδωση εκθέτει...

Όταν η κινδυνολογία γίνεται εμμονή μετατρέπεται σε κωμωδία. Οι ομιλούντες έχουν και άγνοια του αντικειμένου. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η απόλυτη ισοπέδωση του καλοκαιριού σε αυτό που δημιουργούσε ο Παναθηναϊκός.
0
'Αγγελος Στυλιάδης
02/10/2018 • 19:34
Ο Γιώργος Δώνης
  • shares

Ναι… ήταν (και είναι) άγνωστο αν θα υπάρξει κάτι νέο στη διοίκηση του συλλόγου.
Ναι… είναι δεδομένο ότι αρκετοί παίκτες του ρόστερ δεν έχουν επαγγελματικές παραστάσεις.
Από αυτά όμως μέχρι την κινδυνολογία του υποβιβασμού και της διάλυσης υπάρχει διαφορά. Η παρουσία του Γιώργου Δώνη στον πάγκο ΔΕΔΟΜΕΝΑ παρείχε εξ αρχής την ασφάλεια της παρουσίας ενός κανονικού προπονητή. Γνώστη της κατάστασης στον σύλλογο, της ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας και των δεδομένων που θα έπρεπε να υπάρχουν και για να λειτουργήσει η ομάδα όπως εκείνος θέλει και για να μην βάλει σε ρίσκο την δική του καριέρα.

Ο Παναθηναϊκός έχει ένα μείγμα νέων και έμπειρων παικτών με τα ανάλογα σε κάθε περίπτωση χαρακτηριστικά. Οι έμπειροι βάζουν την ποιότητα και την προσωπικότητα, οι μικροί το κίνητρο και την… άγνοια κινδύνου.
Σημαντικό για τους «πράσινους» ήταν ότι το πρόγραμμα τους ευνόησε και ήταν στα μέτρα τους στο ξεκίνημα της σεζόν.

Κι αυτό γιατί πάντα στους πιτσιρικάδες η ψυχολογία είναι περισσότερο εύθραυστη και πολλές φορές δύσκολα μια άσχημη κατάσταση είναι αναστρέψιμη.
Είναι φανερό ότι ο Δώνης έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην προετοιμασία και η εικόνα του «τριφυλλιού» είναι καλύτερη από αυτή που θα περίμεναν και οι πιο αισιόδοξοι φίλοι του. 
Είναι δεδομένο ότι επιβραβεύονται για την μέχρι τώρα εξαιρετική του προσπάθεια. Όπως δεδομένο είναι επίσης (για μία ακόμη φορά) πως οι ποδοσφαιριστές που έχουν ταλέντο μπορούν να παίζουν από τα 18 και δε χρειάζεται να φτάσουν τα 23 τους χρόνια. 

Οι παραστάσεις είναι χρήσιμες για να βελτιώσουν τους παίκτες  και να τους δώσουν εμπειρίες και ανταγωνιστικό ρυθμό. Αν αυτό γίνει στα 24 και τα 25, τότε απλά έχουν χάσει 4-5 χρόνια επαγγελματικής καριέρας.
Η οικονομική κατάσταση των τελευταίων ετών έδειξε πως οι ελληνικές ομάδες μόνο εξ ανάγκης βγήκαν από τη συνήθεια της μετεγγραφικής τρέλας που… επιτάσσει προσθήκες για να γίνουν και όχι επειδή αξίζουν. Συνήθεια που όπου κατ’ ανάγκη άλλαξε, κατέδειξε την αξία των Ελλήνων πιτσιρικάδων που σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και ως πρωτάρηδες βοηθούν περισσότερο από ψυχρούς και μετρίων δυνατοτήτων επαγγελματίες.

Γράψτε το σχόλιο σας...
17/09/2019 • 07:11

Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά απόψε σε Νάπολι, Ντόρτμουντ και Μιλάνο

Όλοι μπορούν να σκοράρουν στα μεγάλα αποψινά ντέρμπι σε Νάπολι και Ντόρτμουντ. Ακόμα πιο καλές τιμές παραγωγικότητας δίνει η προοπτική του γκολ των αουτσάϊντερ σε Λονδίνο και Μιλάνο! Κάθε άλλο παρά εύκολο έργο για τα φαβορί σε Άμστερνταμ, Λιόν