Τα διαμάντια δε χάνουν τη λάμψη τους

Η συνταγή της αθλητικής επιτυχίας δεν είναι μυστική. Απαιτείται δουλειά που θα εξελίξει το ταλέντο. Κι αν αυτό υπάρχει σε μεγάλο βαθμό, τότε η επιτυχία μοιάζει δεδομένη. Όταν έρχεται και συνδυάζεται με σταθερότητα προκαλεί θαυμασμό. Όπως η δική μας χαμογελαστή Κατερίνα που συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο υψηλότερο επίπεδο!
0
'Αγγελος Στυλιάδης
06/07/2018 • 16:06
Στεφανίδη
  • shares
Μεγάλωσε με όνειρα αθλητικής καριέρας και σε μια οικογένεια που την έβαλε από παιδί σε αυτό το κλίμα. Αγάπησε τον στίβο και έγινε όχι απλώς κομμάτι, αλλά η ζωή της, όταν πια κατάλαβε πως το ταλέντο της είναι δώρο Θεού. Ολυμπιονίκης. Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Η Κατερίνα Στεφανίδη συνεχίζει να ίπταται. Να κατακτά στόχους και κορυφές. Να εντυπωσιάζει τον παγκόσμιο κλασσικό αθλητισμό. Να χαμογελά και να εμπνέει τα νέα παιδιά που γουστάρουν τον στίβο.

Το 2014 είναι ουσιαστικά η χρονιά εκκίνησης για τα σπουδαία της επιτεύγματα. Τότε κάνει το άλμα αλλάζει το αγωνιστικό στάτους της. Πηδάει στα 4 μέτρα και 71 εκατοστά στο Μονακό, όταν η αμέσως προηγούμενη καλύτερη επίδοσή της ήταν 5.51μ το 2012. Εκείνη τη σεζόν διακρίνεται για πρώτη φορά και σε Diamond league, κατακτώντας την πρώτη θέση στο Μπέρμιγχαμ με άλμα στα 4.57μ, κυρίως όμως παίρνει μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ζυρίζης με επίδοση 4 μέτρα και 60 εκατοστά.

Το 2015 έχει ίδια καλύτερη επίδοση (4.71μ) και ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πράγας με 4.75 στον κλειστό στίβο.\

Το 2016 εκτοξεύεται στα 4 μέτρα και 86 εκατοστά σε ολυμπιακή χρονιά τον Ιούνιο στην Αθήνα κάνοντας ατομικό ρεκόρ και την ίδια σεζόν κατακτά χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ με επίδοση 4.81μ. Η κορύφωση έρχεται τον Αύγουστο στο Ρίο όταν παίρνει χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο! 
Παράλληλα κατακτά τέσσερις πρωτιές σε μίτινγκ Diamond League, κάνοντας άλματα από 4.75 μέχρι 4.81.

Την αμέσως επόμενη σεζόν συμμετέχει και πάλι και παίρνει τέσσερις πρώτες θέσεις σε Diamond League με επιδόσεις από 4.75 έως 4.85. Εντυπωσιακή σταθερότητα σε υψηλότατο επίπεδο. Παράλληλα φτάνει και πάλι στην κο9ρυφή του κόσμου με χρυσό στο παγκόσμιο του Λονδίνου και άλμα 4 μέτρα και 91 εκατοστά! 

2018… Η πορεία στην κορυφή του αγωνίσματος συνεχίζεται. Η Κατερίνα περνά τα 4 μέτρα και 82 εκατοστά στο Diamond League της Λωζάνης.

Η μικρή αυτή αναφορά σε επιδόσεις, κυρίως όμως στη σταθερότητα που τη διακρίνει αφορά στα τελευταία χρόνια. Δεν περιλαμβάνει όσα σημαντικά πέτυχε σε μικρότερη ηλικία, όταν και ουσιαστικά είχε προαναγγείλει την μετέπειτα κυριαρχία της. 

Ένα χαμογελαστό κορίτσι που δουλεύει σκληρά. Ξέρει τι θέλει να πετύχει και γνωρίζει τον τρόπο για να το κάνει. Αξιοποιεί το ταλέντο της και το εξελίσσει μέσα από την καθημερινή σκληρή δουλειά. Η οικογένειά της έβαλε τα γερά θεμέλια. Η ζωή της στο εξωτερικό τη βοήθησε να μένει συγκεντρωμένη στον απόλυτο στόχο που η ίδια είχε στο μυαλό της. Ο σύζυγος και προπονητής της δεδομένα έχει τεράστιο μερίδιο σε όσα έχει πετύχει.

Γράψτε το σχόλιο σας...
21/09/2019 • 07:11

Ματς με παραγωγικά μηνύματα σε Γκενκ, Λιντς, Λέστερ και Νιούπορτ

Η Τόττεναμ έχει πολλούς τρόπους να σκοράρει και θα τους χρειαστεί στο Λέστερ. Εξίσου θεαματικά αναμένονται τα παιχνίδια στο Λιντς, το Νιούπορτ και το Λίβινγκστον της Σκωτίας. Προβάδισμα νίκης με προϋπόθεση την ουσία για Μπαρτσαλόνα, Γκενκ και Άρνεμ