Βασίλης Δούκας
20/11/2013 • 02:12

Δεν παίζεις μπάλα με τη γλώσσα...

Με πράξεις και όχι με λόγια τιμωρείς τη γλώσσα που βγάζει ο αντίπαλος σου. Οι Ρουμάνοι πανηγύριζαν στην κλήρωση, αλλά εμείς θα ταξιδέψουμε στη Βραζιλία, την ώρα που εκείνοι θα χτυπούν τις καμπάνες σε κάποιο μοναστήρι. Αυτή ήταν η απάντηση μας, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς τουπέ, μόνο με δουλειά και συνέπεια.

  "...Έργα πορνό και μπάλα για τους φτωχούς..."

  Δύο φορές έχει χρησιμοποιηθεί μαζικά η λέξη "έπος" στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Το 1940 για τα κατορθώματα του ελληνικού στρατού στην ελληνοαλβανική μεθόριο και το 2004 για το απροσδόκτητο θαύμα της ομάδας του Ότο Ρεχάγκελ στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

   Αποστόλης Λάμπος
   19/11/2013 • 08:22

   Μικρές ποδοσφαιρικές λεπτομέρειες

   Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Στο ποδόσφαιρο δε, η λεπτομέρεια μπορεί να κρίνει και μια πρόκριση. Στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αυτό το γνωρίζουν καλά. Γράφουμε και διαβάζουμε αναλύσεις επί αναλύσεων για τακτικές και εντεκάδες. Κι όμως όλα μπορεί να πάνε στράφι εν ριπή οφθαλμού.

   Εκπρόθεσμο ξεσκαρτάρισμα

   Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς, ενόψει Ιανουαρίου, επιχειρεί αξιολόγηση του έμψυχου δυναμικού του Αρη, ούτως ώστε να είναι έτοιμος να παραδώσει τη «μαύρη λίστα», να αποσυμφορήσει το ρόστερ και να κάνει το βήμα παραπέρα. Μόνο που όλη αυτή η διαδικασία μοιάζει. εκπρόθεσμη, Νοέμβριο μήνα, χωρίς ο ίδιος ο Σέρβος προπονητής να φέρει την παραμικρή ευθύνη.

   Νίκος Γαβαλάς
   18/11/2013 • 02:03

   Ο ξεχωριστός Ανδρέας Σάμαρης

   Θα γυρίσουμε στο χρόνο πίσω. Όχι πολύ, αλλά μόλις δύο εβδομάδες. Για την ακρίβεια στη λήξη του αγώνα - ρεβάνς του Ολυμπιακού με την Μπενφίκα στο Καραϊσκάκη.

    Το ...έσωσε στο β' ο Δέλλας

    Η ΑΕΚ πέτυχε κόντρα στον Αγ. Νικόλαο την πιο ευρεία φετινή της νίκη, αλλά το οξύμωρο είναι ότι τη συνδύασε με το χειρότερο ημίχρονό της απ' την αρχή της σεζόν.

     Αποστόλης Λάμπος
     16/11/2013 • 08:03

     Η σεμιναριακή νοοτροπία της Εθνικής

     Με εμφάνιση που αρμόζει σε ομάδα η οποία αξίζει να βρίσκεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, η έμπειρη Ελλάδα προσγείωσε στην πραγματικότητα τους υπερφίαλους Ρουμάνους. Με την δεύτερη τριάρα σε επίσημο παιχνίδι επί Σάντος (4 Ιουνίου 2011 Ελλάδα-Μάλτα: 3-1 ήταν η προηγούμενη), η Εθνική μας έκανε την καλύτερη της εμφάνιση στην μετά EURO 2012 εποχή. Αυτό ήταν αρκετό για να πάρει σαφές προβάδισμα πρόκρισης από το πρώτο κιόλας ημίχρονο του τελικού των μπαράζ.

      CLEAR FILTERS