Καταγγελία της Μπουντούτσνοστ κατά Ερυθρού Αστέρα και μελών της ΑΒΑ!

Η Μπουντούτσνοστ προχώρησε με ανακοίνωση της σε καταγγελία κατά της Αδριατικής Λίγκας, κατονομάζοντας πρόσωπα και περιγράφοντας γλαφυρά τις καταστάσεις.
23/04/2019 • 01:32
Σκληρή ανακοίνωση της Μπουντούτσνοστ
  • shares
Λίγες ώρες μετά το τέλος του επεισοδιακού τελικού της συναρπαστικής σειράς της Αδριατικής Λίγκας, όπου ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε της Μπούντουτσνοστ, οι ηττημένοι εξέδωσαν καυστική ανακοίνωση - καταγγελία. 

Στο στοχαστρο η συμπεριφορά των θερμόαιμων του Ερυθρού Αστέρα, αλλά και η διαχείριση της κατάστασης από τους υπεύθυνους της διοργάνωσης. Η ανακοίνωση αναφέρει: 

«Μετά από συμφωνία με τον κύριο Τσόβιτς και τον αθλητικό διευθυντή της Αδριατικής Λίγκας, επιτρέψαμε την παρατυπία στον πέμπτο τελικό με τον Ερυθρό Αστέρα, παρά τις επιθέσεις στους παίκτες. Αυτό που τελικά έκρινε το ματς, ήταν ο φόβος και η σωματική βία.

Μετά την επίθεση, που έχει  καταγραφεί από τις κάμερες και μεταφέρθηκε στα ΜΜΕ και αφορούν την επίθεση της σερβικής ομάδας στα μέλη της αντοπροσωπείας μας, στοχεύοντάς τα με αναπτήρες, καρέκλες και άλλα αντικείμενα, αποσυρθήκαμε για τα αποδυτήρια, καθώς μείναμε απροστάτευτοι από την αστυνομία, παρά τις υποσχέσεις της για την ασφάλειά μας.

Οι Νόρις Κόουλ, Σουάντ Σέχοβιτς και Νεμάνια Γκόρντιτς τραυματίστηκαν, ο τελευταίος δεχόμενος καρέκλα στο κεφάλι του. Γνωρίζοντας, ότι η ατμόσφαιρα δεν είναι κατάλληλη για να διεξαχθεί το ματς, ζητήσαμε από τον πρόεδρο της ABA League, παρά τις πιέσεις του Ερυθρού Αστέρα, να εκκενωθεί το γήπεδο, ή να παίζαμε αύριο. Δυστυχώς, αν και οι κύριοι Νόβοσελ και Τσαμπαρκάπα είδαν πως κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα των παικτών μας, με τις επιθέσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ακόμη και θανάτους, μένοντας μόλις για λίγα λεπτά στο παρκέ, επέμεινε πως αν δε βγαίναμε μέσα σε 5 λεπτά, θα κατακυρωνόταν το ματς με 20-0 υπέρ του Ερυθρού Αστέρα.

Παρότι γνωρίζαμε, ότι θα χάναμε, δεχθήκαμε να διαφυλάξουμε την τιμή των παικτών και του τεχνικού επιτελείου. Είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας, που σε μια τέτοια κατάσταση βγήκε στο γήπεδο και έπαιξε. Για όλα όσα έγιναν, θα ενημερώσουμε τους αρμοδίους στην Αδριατική Λίγκα, που επέτρεψε αυτή την απαράδεκτη και ταπεινωτική κατάσταση. Περιμένουμε την απάντησή τους».

Γράψτε το σχόλιο σας...
17/10/2019 • 09:57

Με επιθετικό πνεύμα κι αντίπαλο τις φοβίες της η Σπόρτιγκ Λισαβόνας

Μια ομάδα της 3ης κατηγορίας στην Πορτογαλία, η Αλβέρκα, βρίσκει απόψε μπροστά την η Σπόρτιγκ Λισαβόνας. Ματς όπου πάντως ο ενθουσιασμός του αουτσάϊντερ μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις ανασφάλειες του φαβορί.