Οι αλλαγές στο μοντέλο ένταξης στις κατηγορίες σχεδιασμού της νέας χρονιάς

Σε αλλαγές που αφορούν στον τρόπο ένταξης των αθλητών στις κατηγορίες σχεδιασμού ανακοίνωσε η ΕΠΑΣ, ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.
17/10/2017 • 21:38
Λογότυπο ΣΕΓΑΣ
  • shares
Σε αλλαγές που αφορούν στον τρόπο ένταξης των αθλητών στις κατηγορίες σχεδιασμού ανακοίνωσε η ΕΠΑΣ, ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν. Η βασική φιλοσοφία της ομοσπονδίας στίβου παραμένει ίδια και έχει να κάνει με την σύνδεση της διάκρισης στις μεγάλες διοργανώσεις με την ένταξη στις κατηγορίες σχεδιασμού.

Παράλληλα η επίδοση έχει σημασία, ωστόσο είναι σημαντικό να σημειωθεί σε αγώνα στόχο. Ετσι αποφασίσθηκε πως η επιβεβαίωση του ορίου στις μεγάλες διοργανώσεις των εθνικών ομάδων, θα δίνει την δυνατότητα στους αθλητές να εντάσσονται στη Γ΄ κατηγορία, αντί της Δ΄ που ίσχυε έως τώρα. Σε κάθε περίπτωση ο νέος σχεδιασμός στοχεύει στην διεύρυνση και την στήριξη ακόμη περισσότερων αθλητών και αθλητριών.

Η ΕΠΑΣ αποφάσισε επίσης πως κατ΄εξαίρεση και μόνο για την κατηγορία Α/Γ οι αθλητές και αθλήτριες θα παραμένουν στην Α΄ κατηγορία μόνο αν πετύχουν επίδοση ίση με την 1η ή έως 12η της Παγκόσμιας κατάταξης Α/Γ σε συγκεκριμένους αγώνες. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση η παραμονή αθλητή σε μια κατηγορία για δεύτερη σεζόν θα συνοδεύεται απαραίτητα από την αιτιολογημένη πρόταση του εθνικού προπονητή προς την ΕΠΑΣ και ανάλογα πάντα με την αγωνιστική πορεία του αθλητή μέσα στη σεζόν.

Παράλληλα η ομοσπονδία πήρε μια σημαντική απόφαση σχετικά με τους αθλητές Κ18, που εντάσσονται στον σχεδιασμό. Σύμφωνα με αυτήν οι Παίδες και Κορασίδες που θα εντάσσονται στις κατηγορίες (Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄) δεν θα λαμβάνουν μηνιαία οδοιπορικά και τα χρήματα που τους αντιστοιχούν θα πηγαίνουν για ενίσχυση εκπαιδευτικών αναγκών τους.
Γράψτε το σχόλιο σας...
loading the player...
15/12/2018 • 08:16

Ακλόνητα φαβορί απέναντι σε ικανά αουτσάϊντερ, Γιουβέντους, "Σίτι" και Ίντερ

Ξεκάθαρο το προβάδισμα της Γιουβέντους, της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μάντσεστερ Σιτι απέναντι σε ομάδες που θα παίξουν επιθετικά! Πολύ πιο αμφίρροπα τα παιχνίδια στο Χόφενχαϊμ, στην Τρίπολη και στο Αλκμάαρ

15/12/2018 • 11:51