Στον τελικό «Star Sailors League» ο Τσότρας!

Σε έναν από τους μεγαλύτερους αγώνες του 2018, που για την παγκόσμια ομοσπονδία θεωρείται επιπέδου America’s Cup, παίρνει μέρος ο Αντώνης Τσότρας.
05/12/2018 • 19:28
Ο Αντώνης Τσότρας
  • shares
Σε έναν από τους μεγαλύτερους αγώνες του 2018, που για την παγκόσμια ομοσπονδία θεωρείται επιπέδου America’s Cup, παίρνει μέρος ο Αντώνης Τσότρας. Πρόκειται για τον τελικό της κατηγορίας Star με την ονομασία «Star Sailors League» που ξεκίνησε χθες στις Μπαχάμες και ολοκληρώνεται την Κυριακή 9 Νοεμβρίου.

Ο αργυρός πρωταθλητής Ευρώπης του 2017 μαζί με τον Αιμίλιο Παπαθανασίου θα είναι πλήρωμα του εξαιρετικού Τσέχου Όντρει Τέπλι κι ασφαλώς η συμμετοχή του σε αυτόν τον μεγάλο αγώνα αποτελεί τιμή για τον ίδιο και την χώρα μας, δεδομένου ότι τρέχουν ορισμένοι από τους κορυφαίους ιστιοπλόους του κόσμου. 

Από τους 50 αθλητές που αγωνίζονται οι 21 έχουν στεφθεί Ολυμπιονίκες! Ενδεικτικά αναφέρουμε Θρύλους του αθλήματος όπως είναι ο Βρετανός Ι. Πέρσι, ο Σουηδος Φ. Λουφ, ο Ιταλός Ν. Νέγκρι, ο Πολωνός Μ. Κουζνιέρεβιτς, ο Βραζιλιάνος Ζ. Ζαρίφ, ο Γάλλος Ξ. Ρόχαρτ, ο Ούγγρος Ζ. Μπέρετς κι άλλοι. 

Από την πλευρά της η ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία έχει αρχίσει να εξοπλίζει ανάλογα τα 8 ιδιόκτητα σκάφη της κατηγορίας Star που διαθέτει και με την σύμφωνη γνώμη του υφυπουργού αθλητισμού κ. Βασιλειάδη θα ζητήσει από την world sailing να αναλάβει την διεξαγωγή ενός ευρωπαϊκού η, παγκόσμιου πρωταθλήματος. Βασικός στόχος είναι να εξασφαλίσει την μόνιμη διεξαγωγή στην Ελλάδα ενός αγώνα πολύ υψηλού επιπέδου, κάτι σαν grand slam.

Γράψτε το σχόλιο σας...
24/05/2019 • 08:00

Αγωνία επιβίωσης στη Γαλλία. Επιθετικός οίστρος σε Τσεχία, Κωνσταντινούπολη, Μάλαγα

Η Καέν θέλει μόνο νίκη και στραβοπάτημα της Αμιάν. Οι φιλοξενούμενοι στα δύο ματς ρυθμίζουν τις εξελίξεις με λιγότερο αξιόπιστη την περίπτωση της Μπορντό. Προβάδισμα νίκης με καλή προοπτική έχουν απόψε η Μλάντα Μπόλεσλαβ, η Μπεσικτάς και η ΑΙΚ Στοκχόλμης